Actualitzat 06/09/2010 16:21

Víctimes d'accidents critiquen Neira i diuen que les seves declaracions són "un molt mal exemple"

El presidente del Consejo Asesor del Observatorio Regional contra la Violencia d
EP

MADRID, 6 set. (EUROPA PRESS) -

Diverses associacions de víctimes d'accidents s'han mostrat indignades amb les declaracions del president del Consell Assessor de l'Observatori Regional contra la Violència de Gènere, Jesús Neira, en què assegurava que no ha de demanar perdó perquè "no anava begut", i han assegurat que actituds com aquestes són un "molt mal exemple per a la societat".

Així, la directora general de Prevenció d'Accidents de Trànsit (PAT), Eugenia Domenech, ha recordat que agafar un cotxe després d'haver pres un medicament que altera les capacitats per conduir és "una infracció a les normes de trànsit, exactament igual que passa amb l'alcohol" i ha indicat que declaracions com les de Neira denoten que "la societat no ha assumit que la conducció i l'alcohol són incompatibles".

"M'entristeixen aquest tipus de declaracions per part d'un personatge públic. Crec que fan molt mal a la lluita contra els accidents", ha subratllat Domenech, qui ha acusat Neira de donar un "molt mal exemple a la societat" i, especialment, als joves. "Si no estem en condicions, hi ha molts altres maneres de desplaçar-se sense posar el risc als altres", ha subratllat.

Pel que fa als medicaments que afecten la conducció, Domenech ha advocat perquè quan un metge recepti un d'aquests fàrmacs, "deixin clar" al pacient que no poden posar-se als comandaments d'un vehicles.

Per la seva banda, la presidenta de Stop Accidents, Ana María Campo, ha indicat que el fet d'haver pres un medicament abans d'agafar el cotxe "no és excusa", ja que en "la majoria de medicaments posa que no es pot conduir" i, segons la seva opinió, Neira, "que no és un inculte, hauria de saber-ho".

Campo s'ha mostrat indignada amb les declaracions de Neira i li ha demanat que reflexioni i demani perdó, perquè en agafar el cotxe després d'haver begut i prendre's un medicament "ha posat en perill moltíssima gent".

Mentrestant, el president de l'Associació Estatal de Víctimes d'Accidents-DYA, Francisco Canes, ha assenyalat que per a una víctima "les excuses són molt doloroses" i ha assenyalat que aquest tipus d'actituds es veuen "moltes vegades en gent que comet accidents". "Un ha fet alguna cosa malament i el que ha de fer és assumir el que ha fet malament, i tenir la gallardia i l'homenia de reconèixer-ho", ha emfatitzat.

A més, ha dubtat de la versió donada per Neira en el judici, en què afirmava que només havia begut una copa de vi i un xopet de licor, ja que, segons el parer de Canes, "una cosa són els símptomes" que la barreja amb un medicament pot empitjorar i "una altra cosa és la beguda", que es mesura quan es realitza una prova d'alcoholèmia.

Neira va assegurar a l'entrada dels jutjats de Plaza de Castilla que no demanarà perdó pel succés que el va implicar en un delicte contra la seguretat viària en triplicar la taxa d'alcoholèmia permesa perquè diu que no anava "begut".

El jutge l'ha condemnat a pagar una multa de sis mesos a raó de 10 euros diaris (1.800 euros), tasques en benefici de la comunitat i retirada del permís de conduir durant 10 mesos.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés