Sant Jordi.- 'Els homes que no estimaven les dones', llibre més venut avui a Catalunya

Actualitzat 23/4/2009 18:07:38 CET

BARCELONA, 23 abr. (EUROPA PRESS) -

La novel·la 'Els homes que no estimaven les dones' (Destino/Columna), de Stieg Larsson, ha estat el llibre més venut avui a tot Catalunya, tant en català com en castellà, segons ha informat el Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya.

'La noia que somiava amb un llumí i un bidó de gasolina', segona part d'aquesta novel·la de la sèrie 'Millenium' que va crear el desaparegut Larsson, ha estat el segon llibre més venut avui en castellà --el quart a la llista de ficció en català--.

El tercer més venut a Catalunya en castellà ha estat 'La soledad de los números primos' (Salamandra), de l'italià Paolo Giordano --cinquè a la llista en català--.

El conductor radiofònic Gaspar Hernández, ha aconseguit el segon lloc a la llista de ficció en català amb 'El silenci' (Destino), premiat amb el Josep Pla d'aquest any. Darrere d'ell figura el premiat amb el Ramon Llull 2009, 'L'últim home que parlava català' (Planeta), de Carles Casajuana.

Altres autors catalans que apareixen entre els més venuts en ficció catalana són Eloi Vila per 'L'any del senyor' (Alisis), Maria Carme Roca per 'Barcino' (Columna), Sílvia Alcàntara per 'Olor a colònia' i Lluís Anton Baulenas per 'El nas de Mussolini' (Proa), guanyador de l'última edició del premi Sant Jordi.

Entre els de no ficció, 'Anatomía de un instante' (Mondadori), de Javier Cercas i 'Crónica de la independència' (Columna), de Patricia Gabancho, lideren les llistes en català i castellà, respectivament.

El segon més venut a Catalunya entre els de ficció en castellà és 'La crisis ninja' (Espasa), de Leopoldo Abadía, i en català 'El món sobre rodes' (62), d'Albert Casals.

L'autora Stephenie Meyer, súper vendes entre el públic juvenil, ha posicionat 'L'hoste' i 'Eclipsi' (tots dos editats per Alfaguara) a segona i tercera posició després de 'Viatge al temps' (Destino), de Geronimo Stilton.

BONES VENDES

El gremi ha estimat que el balanç de la facturació d'aquesta Diada serà d'un total de 20 milions d'euros en venda de llibres a Catalunya, igual que l'any passat i xifra que suposa aproximadament un 7,5% de tot l'any, segons ha informat avui el gremi.

"Estem molt satisfets perquè la gent ha demostrat que la tradició de Sant Jordi, de regalar cultura, coneixement i entreteniment en forma de llibre, està per sobre de qualsevol crisi", ha assegurat la presidenta del gremi, Imma Bellafont.