Publicat 01/08/2019 12:27

Joan Canadell proposa a Bonet col·laborar perquè les cambres tinguin noves vies de finançament

El president de la Cmera de Barcelona, Joan Canadell.
EUROPA PRESS

El president de la Cambra de Barcelona planteja que se'ls destini finanament públic

BARCELONA, 1 ago. (EUROPA PRESS) -

El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha proposat al president de la Cambra d'Espanya, José Luis Bonet, "treballar conjuntament" perqu les cambres de comer tinguin noves vies de finanament.

En una entrevista d'Europa Press, ha explicat que aquesta ha estat una de les iniciatives que ha traslladat a Bonet, com a vicepresident segon de la Cambra d'Espanya en substitució de Miquel Valls, que fins ara ha presidit la Cambra de Barcelona.

Canadell va assistir la setmana passada al seu primer comit executiu de la corporació estatal, presidit per Bonet i format per 32 membres: una vicepresidncia primera, representada pel Banc Santander; una vicepresidncia tercera, que recau sobre la Cambra de Madrid; un tresorer i 27 vocalies ocupades per empreses i altres cambres, a més de Bonet i Canadell.

Ha defensat que les relacions amb la Cambra d'Espanya són clarament obertes i sense cap tipus de problema, i que Bonet ha estat "d'acord" amb la seva proposta de buscar noves vies de finanament.

A banda de noves vies per obtenir recursos, ha assenyalat que Bonet també ha vist "amb bons ulls" una segona proposta del nou equip de la Cambra de Barcelona, que és legislar la figura de l'aprenent, que Canadell considera que ha funcionat durant molts anys en les empreses catalanes i que s'ha d'actualitzar i formalitzar en un marc jurídic del segle XXI.

FINANAMENT ACTUAL

Actualment, el finanament de la Cambra de Barcelona prové en un 60% dels serveis a empreses i patrocinis, que es desglossa en la prestació de serveis (82%), aportacions d'empreses i patrocinis (10%) i explotació d'actius (8%).

El 40% restant se sufraga amb programes i projectes encarregats per les administracions: projectes europeus (82%), la Generalitat (10%), la Diputació de Barcelona (3%), el Ministeri de Comer (2%), l'Ajuntament de Barcelona (1%) i d'altres (1%).

L'any 2018, la corporació barcelonina va tenir un pressupost de 18,59 milions d'euros.

Aquestes fonts d'ingressos de la Cambra van arribar després que el 2011 s'eliminés la quota obligatria, que pagaven les empreses associades a la corporació, cosa que va obligar a buscar nous mtodes d'obtenir recursos.

Canadell planteja que es destini finanament públic a les cambres per sufragar els serveis que estan obligades a oferir a les companyies en qüestions com ara suport a la internacionalització, turisme, comer i formació.

PARTICIPACIÓ EN LA CAMBRA D'ESPANYA

Per a Canadell, la corporació que presideix Bonet ha de servir a la Cambra de Barcelona per canalitzar "all que depengui de l'Estat espanyol".

El nou president ha recalcat que ser presents en la corporació estatal els permet "fer més fora" que si no hi són, i ha remarcat que les cambres catalanes representen el 25% de les exportacions espanyoles, per la qual cosa no es pot prescindir d'elles ni de les seves empreses associades.

COMISSIONS DE LA CAMBRA DE BARCELONA

Canadell ha defensat el paper que han de jugar les comissions de la corporació durant el nou mandat: "Volem que el motor de la Cambra siguin les comissions".

En aquest sentit, ha rebutjat que la Cambra de Barcelona sigui presidencialista perqu seran les comissions qui decidiran quines són les iniciatives que s'han d'impulsar: "Jo en tot cas he de ser un altaveu".

Entre les onze comissions que hi haur en aquest mandat, ha exemplificat que la de comer se centrar en la seguretat i la venda ambulant a la ciutat de Barcelona, i la d'emprenedoria i empreses emergents, a potenciar aquest sector per al futur de l'economia catalana.

VISITES A LES CAMBRES CATALANES

Canadell ha comenat a visitar aquesta setmana les 13 cambres catalanes per explorar nous mtodes de collaboració i abordar la futura norma que les legislar i que la Conselleria d'Empresa de la Generalitat s'ha marcat com a objectiu per a aquesta legislatura.

Es va reunir aquest dimarts amb les cambres de Terrassa i Sabadell (Barcelona); aquest dimecres amb les de Tortosa, Reus i Valls (Tarragona) i aquest dijous ho far amb les de Manresa (Barcelona) i Lleida, mentre que amb la resta s'hi trobar més endavant.

MAGMA DISSENY

Sobre l'empresa Magma Disseny, una de les 14 'cadires de plata' que conformen el ple de la Cambra i que no pagar la seva aportació, Canadell ha explicat que en el primer ple de la corporació s'ha aprovat posar la vacant a disposició de noves empreses, que tindran termini per presentar la seva candidatura fins al 20 de setembre i s'elegir aquella que faci una aportació més elevada.

Canadell ha assegurat que estan estudiant quines mesures prendre contra Magma Disseny per no haver materialitzat el pagament al qual s'havia comproms: "El que no podem fer és no fer res".

Preguntat per si est en qüestió el pagament de les altres empreses que formen el ple en fer una aportació econmica de 75.000 euros anuals, ha respost que no es plantegen retirar-se "en cap cas" i que així li ho han transms.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés