Publicat 08/09/2014 13:28

'Jack l'esbudellador' prendrà vida per primera vegada en un musical al teatre del Raval de Barcelona

Uno de los personajes del espectáculo 'Jack L'Esbudellador'
EUROPA PRESS

"És una peça inèdita, de creació pròpia i totalment autòctona", defensa la directora de la sala

BARCELONA, 8 set. (EUROPA PRESS) -

L'assassí en sèrie 'Jack l'esbudellador' prendrà vida per primera vegada en format de musical amb la proposta 'L'Esbudellador de Whitechapel' del Teatre del Raval de Barcelona, del 12 de setembre al 2 de novembre, amb Oriol Estefanell i Marga Graella com a coautors i codirectors.

"És una peça inèdita, de creació pròpia i totalment autòctona", ha destacat en roda de premsa al Museu de Cera de Barcelona la directora de la sala, Empar López, que ha qualificat amb un 'notable' la producció, a falta de l'opinió del públic i de la premsa per situar-se al 'excel·lent', ha dit.

Entre agost i novembre del 1888, un assassí es va cobrar la vida de sis prostitutes al barri pobre londinenc de Whitechapel, un cas que mai es va aclarir i que la llegenda popular relaciona amb la monarquia anglesa de l'època.

El cas va generar gran expectació, havent deixat com a testimonis nombroses teories, que van donar pas a novel·les, còmics, adaptacions teatrals i cinematogràfiques, però mai a un musical, ha remarcat.

A més de la recreació de la història, la proposta aborda el paper d'una premsa naixent i sensacionalista que ha tingut en el cas de Jack 'L'esbudellador' la primera gran cobertura mediàtica acompanyada de manipulació de l'opinió pública; no debades, el poble és un dels grans personatges de l'obra: "Per això es diu 'L'Esbudellador de Whitechapel' i no Jack l'esbudellador'".

Els directors han explicat que aquest tema els va donar "molt marge de maniobra" a causa de la seva vessant històrica però també mítica, i han avisat que l'espectacle està banyat de sorpreses més enllà de qui és realment Jack.

"No és una obra basada en la sorpresa final", han explicat els directors, que prometen moltes respostes durant l'hora i quaranta-cinc minuts que dura.

Amb cinc actors i cinc músics --de la companyia Dos Punts--, el repartiment està protagonitzat per Clara Altarriba, Roger Borrull, Mónica Portillo, Víctor Genestar i Mireia Casado, els qui realitzen en total sis papers, ja que tots junts encarnen al personatge 'poble'.

18 CANÇONS

L'espectacle inclou 18 temes compostos per Josep Ollé i amb director musical d'Esteve Costa, amb música en directe amb Marc Sumsi en el piano; Maria Tió en el violí; Teresa Noguerón en el clarinet, i Rafael Iniesta en el contrabaix --tots entre 20 i 25 anys--: "És un privilegi tenir una orquestra en directe", ha comentat López.

Aquest projecte va arrencar amb el treball de final de carrera en l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) d'Ollé, que tenia com a professor Albert Guinovart, i li va parlar sobre la gestació d'aquest musical.

El públic podrà sentir cançons com 'Whitechapel: magnífic barri', 'La impremta', 'L'acusació', 'El Laboratori' i 'Whitechapel: res és el que sembla', amb un important pes de la música, que és l'encarregada de fer avançar la trama.

El Teatre del Raval ha destacat les últimes temporades per la programació de musicals d'èxit com 'La vampira del Raval', 'Goodbye Barcelona' i 'Germans de sang', amb espectacles de mig format i de proximitat, íntim i que emocioni, ha defensat la directora, i ha avançat la seva aposta per reprogramar 'Goodbye Barcelona' en els pròxims mesos.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés