Actualitzat 09/02/2015 16:50

Claus per no fracassar a la recerca de feina fora d'Espanya

Alumnos estudiando on line
Foto: FRANZ PFLUEGL

MADRID, 9 Feb. (CAMPUS VIVO) -

   La dificultat per accedir a un lloc de treball a Espanya és, des de fa uns anys, una de les causes principals que motiven la sortida de molts joves a altres països a la recerca d'un millor futur personal i professional.

   No obstant això, hi ha factors, com el desconeixement de l'idioma del país d'acollida o la falta de preparació del procés d'emigració, que provoquen que, en ocasions, aquests joves es vegin obligats a tornar a casa seva, segons ha manifestat el director general d'EF Education First a Espanya, Jaime Mullerat, en declaracions a Campus Vivo.

   En aquest sentit, i per aconseguir una òptima recerca de feina fora d'Espanya, Mullerat recomana als joves "acollir-se a un programa de pràctiques professionals --actualment EF té oberta una convocatòria de pràctiques professionals-- que els permeti desenvolupar habilitats lingüístiques específiques de la indústria en què treballen i construir la seva pròpia xarxa professional".

COM ACONSEGUEIXO QUE LA RECERCA DE FEINA SIGUI UN ÈXIT?

   Per al director general d'EF el més important és "no sortir a l'aventura" i aconsella buscar una feina o pràctiques professionals abans de sortir d'Espanya. En aquest sentit, apunta a les possibilitats que ofereix internet per a la recerca de feina a qualsevol país.

   Una bona formació per assolir un bon nivell de l'idioma del país on emprendràs la recerca de feina, així com explicar amb un bon nivell de conversa que et permeti adaptar-te amb normalitat a l'entorn laboral, són qualitats clau per no fracassar en l'accés a un lloc de treball fora d'Espanya.

   Perquè el teu perfil sigui considerat favorablement en un país estranger, Mullerat suggereix potenciar, entre altres factors, la capacitat per adaptar-se a ambients multiculturals, així com les relacions amb altres professionals del mateix àmbit o 'networking'.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés