Publicat 30/05/2019 18:04

Brugera sosté que "comença a notar-se" la pèrdua de poder econòmic a Catalunya

El President Quim Torra Obre La Xxvv Reunió Del Cercle D'Economia
David Zorrakino/Europa Press

SITGES (BARCELONA), 30 maig (EUROPA PRESS) -

El president del Cercle d'Economia, Juan José Brugera, ha sostingut aquest dijous que "comena a notar-se" la prdua de poder econmic a Catalunya per la situació política catalana, segons ha dit en la inauguració de la XXXV reunió del Cercle d'Economia, acompanyat del president de la Generalitat, Quim Torra.

"Resulta fonamental entendre que, si bé no s'han fet realitat aquells auguris que presagiaven una caiguda radical de l'activitat econmica a Catalunya, la prdua de poder econmic comena a notar-se", ha raonat Brugera.

Ha defensat que aquesta prdua de poder econmic pot comportar "una certa deterioració de l'activitat econmica", inquietud que ha remarcat que preocupa el Cercle d'Economia des de fa temps.

Ha defensat que, pels esdeveniments dels darrers anys a Catalunya, "urgeix" dissenyar un full de ruta compartit entre els agents públics i privats per abordar projectes de gran envergadura i recuperar poder econmic des de Catalunya.

També ha advocat per fer passos per "trobar una sortida consensuada" al conflicte polític i abordar la gestió d'aspectes bsics per a la ciutadania, com la qualitat dels serveis públics, per evitar que es vagi enquistant el malestar social, segons ell.

TERCERA VIA

Brugera ha assenyalat, com a grans assumptes a abordar, la sortida del conflicte polític catal i la necessitat d'acompassar la lluita contra el malestar social i la deterioració de la política tradicional amb el manteniment dels equilibris macroeconmics i la inversió.

Ha sostingut que l'any transcorregut no ha fet més que confirmar la necessitat d'avanar en l'orientació de les propostes del Cercle i que advoquen per no caure en el fatalisme i en la idea que l'única cosa que hi ha per davant és la deterioració de la convivncia cívica, la polarització política i la desconfiana empresarial a Catalunya.

També ha recordat que l'enquesta del CEO del 10 de maig indicava que l'opció majoritria entre la ciutadania és la que es coneix com a tercera via: "Més de la meitat dels enquestats es manifestaven en aquesta línia, clarament per davant dels partidaris de la independncia i molt allunyats dels qui aspiren a una reculada en el nostre nivell d'autogovern".

EUROPA

Brugera ha assenyalat que la reunió arriba en un moment de gran rellevncia i després d'un cicle electoral que ha renovat les institucions a tots els seus nivells, i per aix l'ha considerat "excellent" per pensar uns anys de reptes i complexitats.

També ha recordat que per a la reunió d'aquest any, que se celebra sota el lema 'Un món desordenat: Economies en transició, democrcies en perill', s'ha elaborat un document amb consideracions orientades a Europa: "Només a nivell supranacional podrem fer front a l'extraordinari repte de governar la globalització, conduir la revolució tecnolgica i reduir la desigualtat".

En referncia al document, ha assenyalat que en els propers cinc anys s'ha de reforar el paper de la Unió Europea per donar resposta a aquelles inquietuds ciutadanes que no poden ser plenament abordades a nivell exclusivament nacional, com ara immigració, seguretat i medi ambient.

"Espanya, la seva política i la seva societat, té la gran oportunitat d'assumir un paper més rellevant en les institucions europees. I, al seu torn, Europa necessita veus com la nostra per aconseguir els objectius abans assenyalats", ha destacat del document.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés