Publicat 19/05/2015 17:16

BComú, ERC i CUP pacten suspendre, revertir i no renovar amb Movistar

Rueda de prensa de trabajadores de Movistar con presencia de políticos catalanes
EUROPA PRESS

Lecha (CUP) evita respondre si superposarà l'acord a un possible pacte postelectoral amb Trias

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

BComú, ERC, CUP-Capgirem Barcelona, Guanyem Badalona en Comú i Cornellà en Comú-Crida per Cornellà han signat aquest dimarts un compromís per "suspendre, revertir i no renovar cap contractació pública de serveis" amb l'empresa de telefonia Movistar ni qualsevol altra empresa que no garanteixi tots els treballadors directes o subcontractats 40 hores setmanals, dos dies de descans i la retribució d'un salari digne.

El document 'Compromís per les escales. Per l'abolició d'esclavitud i la precarietat laboral' ha estat subscrit després d'una roda de premsa pels candidats Ada Colau (BComú), Alfred Bosch (ERC) --que no ha assistit a l'acte--, María José Lecha (Cup-Capgirem Bcn), Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú) i Vidal Aragonés (Guanyem Cornellà en Comú-Crida per Cornellà), i pel diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, el coordinador d'EUiA a Catalunya, Joan Josep Nuet, el diputat de la CUP al Parlament, Quim Arrufat i Arcadi Oliveras (Procés Constituent).

En resposta als periodistes, els candidats a les alcaldies presents, excepte la de la CUP, han assegurat que traslladaran aquest compromís de govern als possible pactes postelectorals, és a dir: no pactaran ni faran alcalde ningú de cap partit que estigui disposat a signar contractes amb empreses que no compleixin aquests requisits.

Lecha ha esquivat la pregunta reafirmant el seu compromís amb els treballadors de Movistar, en vaga des de fa 43 dies, a títol individual i com a partit, malgrat que ha matisat que no volen ser "coresponsables de l'externalització" i que estan per la remunicipalització del servei.

Per això, ha donat les gràcies als treballadors en vaga perquè considera que els tècnics de l'empresa telefònica "estan donant una lliçó de dignitat sobre lluitar al carrer", des d'on volen aconseguir més bones contractacions d'una empresa que han recordat que un dia va ser pública.

Colau ha qualificat la vaga d'exemplar per defensar, segons la seva opinió, els drets que es van aconseguir en el passat, que s'han de mantenir i recuperar, i ha exigit a Trias --que segons la candidata als últims dies ha signat contractes amb Telefónica--, que deixi de tancar-los quan s'està acabant el mandat o que, "com a mínim, no ho faci amb empreses que vulneren drets bàsics".

Tardà ha animat els vaguistes perquè ha dit que aquesta protesta no es pot perdre perquè si no "tot serà barra lliure, perquè ja estan dissenyant i executant unes noves formes de contractació que freguen l'esclavisme".

Nuet ha advertit que, segons ell, les lluites d'ahir van ser els drets d'avui, com les lluites d'avui seran els drets de demà, i ha incidit que un país no serà lliure, "si no es derrota la precarietat i l'atur".

Arrufat ha titllat d'"esclavitud moderna" el que segons la seva opinió imposa Movistar als seus treballadors, que, segons ell, és la precarietat com a intent per normalitzar la pobresa salarial i que emana del desmantellament dels serveis públics.

Oliveras ha xifrat els salaris dels tècnics de Movistar entre els 600 i 700 euros, que ha contrastat amb els sous dels directius de l'empresa, com "la versió més degradant del neoliberalisme", cosa que ha dit voler combatre.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés