Actualitzat 10/06/2014 16:26

12 empreses xineses de vi i alimentació negocien importacions amb 24 empreses catalanes

III International Gourmet&Wines Business Meetings
CÁMARA DE COMERCIO DE LLEIDA

La Cambra de Comerç de Lleida organitza l''Internacional Gourmet&Wines Business Meetings'

LLEIDA, 10 juny (EUROPA PRESS) -

Directius de 12 empreses xineses importadores de vi i altres productes alimentaris negocien aquest dimarts a Lleida amb 24 empreses catalanes en la III 'Internacional Gourmet&Wines Business Meetings', organitzada per la Cambra de Comerç de Lleida.

Beijing Markwell, Shangai Patriz Trading, Fionson, Shangai Huma Commercial & Trading, Shangai Guxante, Shangai Jerui Industry, DS Wines China, Yesmy Commerce & Trading, Jebsen Beverahe, Tintafina Commercial Shangai, Shangai Roria i Shangai Hefeng Food són les empreses xineses que participen en la missió inversa de la Cambra de Comerç.

Costers del Sió, Celler la Gravera, Excelling Wines, Mont Marçal, Roqueta Origen, Viuda Pifarré, Cárnicas Batallé, Aigües Sant Aniol, Bodegas Bocopa, Raventós Rossell, Tomàs Cusiné, Priordei, Celler de l'Encastell i Castell Roig, Mas Blanch i Jové, Celler Cercavins, Can Suriol, Bodegas Ruberte, Castell del Remei, Patatas Fritas Torres Viñedos Singulares, Cofama Export (Petxina Wines), Pujada Solano, Grup Pons i Clos Pons són les empreses catalanes que han concertat entrevistes amb els importadors.

Directius de les firmes catalanes i els importadors mantenen aquest dimarts i dimecres reunions individualitzades, B2B, per continuar dijous i divendres amb visites als centres productius.

Per la seva banda, el director de l'Institut Català del Vi (Incavi) i conseller delegat de Prodeca, Jordi Bort, ha ofert als importadors tota la col·laboració de la Generalitat en les seves operacions i els ha animat a transmetre al consumidor xinès com és el lloc del qual procedeixen i la qualitat dels aliments catalans.

Les trobades de dijous i divendres han estat precedides aquest dimarts per una jornada en la qual directius de Sant Aniol, Roqueta Origen, Priordei, Freixenet, Torrons Vicens i Tintafina han explicat en la Llotja de Lleida les seves experiències al mercat xinès.

El consultor especialista en internacionalització del Pla de Promoció de la Indústria Agroalimentària a la Xina, Pequín, Xangai, Canton i Hong Kong, Íñigo Cañedo, ha advertit el sector vinícola de la dificultat de trobar distribuïdors competents, i ha recomanat a les empreses que dediquin temps i esforç constant per fer-se un forat en una zona en la qual el producte espanyol no és molt conegut.

NIÑO BECERRA DEFENSA UN CONCERT CATALÀ

Per la seva banda, el catedràtic d'Estructura Econòmica de la Universitat Ramon Llull (URL), Santiago Niño Becerra, que ha participat en la jornada, ha assegurat en declaracions als mitjans que té la convicció que la tensió sobiranista es reduiria si el president de la Generalitat, Artur Mas, aconseguís per a Catalunya un concert econòmic semblant al basc.

"Si demà sortís el president Mas per televisió i digués que s'havia reunit amb el president Mariano Rajoy i que li havia promès un concert basc, que es traduiria el concert basc al català, penso que aquesta tensió que hi ha es reduiria", ha afirmat.

Segons la seva opinió, al sobiranisme se li ha donat una vessant política siguent un tema econòmic, ha dit, i ha considerat que "de Catalunya surten cada any entre 12 i 18.000 milions d'euros que no tornen i que la gent reclama més perquè l'ha notat les retallades, les llistes d'espera als hospitals o les reduccions de beques".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés