Actualizado 19/07/2017 17:27

La UB i la UGR, entre les 200 universitats amb més cites científiques, segons Google Scholar

Edifici Històric UB
UB

MADRID, 19 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat de Granada (UGR) són les dues úniques universitats espanyoles que figuren entre les 200 amb més cites en documents científics, segons la quarta edició del rànquing 'Transparent Rànquing - Top Universities' de Google Scholar, publicat aquest mes de juliol i que avalua l'impacte i la visibilitat de les publicacions de 4.000 universitats en el seu motor de cerca acadèmic.

Concretament, la universitat catalana ocupa el lloc número 160 en el rànquing, amb un total de 276.287 cites; i l'andalusa, el lloc 197, amb 250.454 cites.

Després d'aquestes dues, les següents universitats espanyoles són la Universitat Pompeu Fabra (lloc 302), amb 182.719 cites; la Universitat de València (339), amb 164.056 cites; i la Universitat Complutense de Madrid (346), amb 161.148 cites.

El llistat de les deu primeres universitats espanyoles segons aquest rànking el completen la Universitat de Màlaga (363), amb 153.472 cites; la Universitat Autònoma de Madrid (388), amb 142.218 cites; la Universitat de Santiago de Compostel·la (439), amb 128.825 cites; la Universitat Autònoma de Barcelona (496), amb 113.179 cites; i la Universitat del País Basc (507), amb 109.407 cites.

A escala mundial, el top 10 del rànquing l'encapçalen set universitats nord-americanes i tres britàniques pel següent ordre: Harvard University, Stanford University, Johns Hopkins University, University of Califòrnia Berkeley, Massachusetts Institute of Technology, Massachusetts Institute of Technology, University of Chicago, University of Chicago, University of Cambridge, Princeton University i University College London, les quatre primeres amb més d'1 milió de cites.

Per elaborar el llistat, els responsables de l'informe han recaptat les dades dels perfils personals dels investigadors en Google Scholar per calcular el número total de cites de les universitats. Es tracta, no obstant això, d'un llistat encara en versió "beta" per estudiar l'aprofitament de les dades de Google Scholar i els seus autors destaquen que hi ha institucions que encara no compten amb un perfil institucional que no han pogut ser incloses a causa que tampoc han pogut ser identificades per mitjà del domini dels correus electrònics dels seus investigadors, entre elles la Universitat de Nebrija.

A més, per a l'elaboració del llistat s'han utilitzat criteris per excloure del mateix a universitats i institucions que, segons el criteri dels autors del llistat, podrien estar incorrent en males pràctiques per engrossir el seu número de cites a la pàgina web, com vincular perfils d'investigadors que no pertanyen realment a la universitat, entre d'altres.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés