Actualitzat 29/03/2017 14:25

El programa FlipArt acosta les arts escèniques a escoles amb una vintena d'artistes

El curs passat va arribar a 5.560 alumnes de 92 centres amb 121 activitats de 18 artistes

BARCELONA, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

La Diputació de Barcelona torna a impulsar el programa FlipArt per acostar les arts escèniques a alumnes d'ESO, Batxillerat i cicles formatius, quelcom que farà en aquesta cinquena edició amb la participació d'una vintena d'artistes.

Ofereix a tots els centres de la província --excepte els de la capital catalana-- activitats dividides en tres categories: 'Aventuris d'artistes', en què expliquen les seves experiències en visites als centres; 'Oficis de les arts', per donar a conèixer professions darrere del teló, i 'Monogràfics d'arts', centrats en disciplines escèniques en sessions pràctiques.

El programa --desenvolupat des de l'àrea de Cultura de la Diputació i que ha començat en el curs 2012-2013 amb una prova pilot-- proposa en aquest curs un catàleg amb 19 activitats --cinc en 'Aventuris d'artistes', quatre en 'Oficis de les arts' i cinc en 'Monogràfics d'arts'-- amb l'objectiu d'acostar les arts escèniques als més joves i de crear nous públics entre els alumnes.

Dins de l'apartat 'Aventuris d'artistes', participaran l'il·lusionista Sergi Buka; l'actor Ernesto Collado; Dj Tillo; la cantant i actriu Àngels Gonyalons; l'artista urbà i 'grafiter' Werens; la directora escènica i dramaturga Carol López; el coreògraf i ballarí Roberto Olivan; el músic Marc Parrot; la pallassa Pepa Plana, i els intèrprets de dansa urbana Berta i Clara Pons.

En 'Oficis de les arts' --dirigida a alumnes de quart d'ESO, Batxillerat i cicles Formatius-- s'inclouen l'escenògraf Sebastià Brosa; la figurista Míriam Compte; la maquilladora i caracteritzadora Eva Fernández, i el tècnic d'il·luminació i imatge Oriol Ibáñez, que explicarà els diversos oficis que intervenen a l'àmbit de l'espectacle mitjançant classes magistrals.

Els alumnes podran conèixer diverses disciplines escèniques a través introduccions pràctiques d'aquí a 'Monogràfics d'arts', amb sessions sobre l'humor gestual, a càrrec de Marcel Tomàs; de hip-hop, amb Nàdia Pesarrodona; de música rap, amb El Santo; de tècniques de circ, amb Albert Ubach, i de videonarrativa, amb un taller pràctic de Martí Genís.

Les sessions del programa es desenvoluparan des d'aquest octubre fins al juny, i la primera d'aquestes s'ha produït dilluns passat a l'Institut Sales i Xandri de Sant Quirze del Vallès, amb una sessió d'art urbà a càrrec de l'artista Werens.

5.560 ALUMNES

El programa --que té oberta la seva contractació durant tot el curs-- va posar en contacte en la passada edició a 18 artistes de diverses disciplines amb 5.560 alumnes de 92 centres docents, situats en 57 municipis, en els que es van portar a terme 121 activitats.

La Diputació de Barcelona contribueix a la difusió de les professions artístiques entre els joves i a la creació de nous públics tant amb FlipArt com amb el programa Anem al Teatre, que ofereix espectacles a alumnes d'educació Infantil, primària, ESO, Batxillerat i cicles formatius i que aquest any celebra el seu 21 edició.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés