Actualitzat 23/08/2016 12:27

Participants del Programa Làbora veuen l'edat com el principal handicap per aconseguir feina

Programa Labora
AYUNTAMIENTO

Unes 800 persones accedeixen al mercat laboral gràcies al projecte fins al juny

BARCELONA, 23 ago. (EUROPA PRESS) -

Participants de la iniciativa per al foment de la feina de persones amb dificultats Programa Làbora, que ha facilitat la inserció de 46 persones en risc d'exclusió a través d'una jornada de networking, han assegurat que l'edat és el principal handicap per trobar feina.

És el cas de la nova cambrera del projecte gastronòmic del Gran Teatre del Liceu, Òpera Samfaina, Conchi Ramírez que ha explicat que va treballar en l'hostaleria i en telemàrqueting fins que, amb 46 anys, va passar a estar a l'atur: "Per l'edat que tinc no m'agafaven en el que és meu, que és l'hostaleria".

Ramírez, que és mare soltera, ha assenyalat que va traslladar la seva situació als serveis socials, que li van parlar del Programa Làbora: "No tenia molta fe perquè ja havia participat en altres projectes per aconseguir feina i no havia vist resultats".

Ha afirmat que portava dues setmanes en el programa quan li van oferir participar en la jornada de Networking Espai Làbora, celebrada el 6 de juny i organitzada amb l'Ajuntament de Barcelona, Creu Roja, Entitats Catalans d'Acció Social (Ecas) i la Federació d'Empreses d'Inserció de Catalunya (Feicat), on li van oferir aquest feina.

En una situació semblant es troba la nova dependenta de la botiga que s'ha instal·lat en aquest espai gastronòmic, Alba Cisneros, que té 51 anys i que portava en el programa uns quatre mesos abans d'acudir a la sessió de networking.

"És el programa que m'ha resultat més efectiu perquè està format per persones que realment s'interessen per tu a nivell personal, estudien exhaustivament el teu perfil, intenten ser molt empàtiques i et cuiden", ha expressat Cisneros.

Ha insistit que, quan s'està molt temps sense feina, les persones es comencen a sentir "fràgils", i que fins i tot es comença a dubtar de les pròpies capacitats, i ha criticat que tot i tenir preparació, experiència i sentir-se jove, la miren com una bestiola rar, en les seves paraules.

800 PERSONES EN UN SEMESTRE

Un total de 801 persones han accedit al mercat laboral a través del programa en el primer semestre d'aquest any, de les quals un 51% són dones i un 63,67% han obtingut contractes superiors als tres mesos.

El 50,20% d'aquests 801 contractes s'han realitzat a persones grans de 44 anys, i més de la meitat procedeixen dels districtes de Nou Barris, Sant Martí, Sant Andreu i Horta-Guinardó.

El 2015 es van derivar al programa per part de Serveis Socials a 8.103 persones, de les quals 6.865 van seguir algun tipus d'itinerari i 1.537 han aconseguit accedir al mercat de treball.

A més, ha organitzat 17 cursos de formació que es portaran a terme entre setembre i desembre per part de nou entitats que formen part del programa --Femarec, Formació i Treball, Surt, Suara, Èxit, Teb, Insercoop, Gentis i Andròmines--, que se centraran en sectors com serveis a les empreses, atenció a les persones, hostaleria i comerç.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés