Publicat 16/08/2016 13:48

Els projectes d'economia social suposen el 6% del PIB de Barcelona

Gerardo Pisarello en la Masia Can Calopa de Dalt
AJUNTAMENT DE BARCELONA

L'Ajuntament estima que generen un 8% de l'ocupació a la ciutat

BARCELONA, 16 ago. (EUROPA PRESS) -

Els projectes d'economia social i solidària a la ciutat de Barcelona representen el 6% del PIB i generen un 8% del total de l'ocupació de la ciutat, segons un informe encarregat per l'Ajuntament.

A Barcelona existeixen unes 4.800 experiències d'economia cooperativa, social i solidària, un sector que agrupa iniciatives relacionades amb la salut, l'educació, la cultura i les telecomunicacions, entre d'altres, ha informat aquest dimarts el consistori en un comunicat.

Gran part d'aquestes iniciatives es mouen en el cooperativisme --de treball, consum, serveis, educació i habitatge--, les societats laborals, el "mutualisme" i el tercer sector social, iniciatives que combinen estructures professionalitzades amb els principis de la propietat col·lectiva, gestió democràtica, responsabilitat social i socialització dels excedents.

En aquest sentit, el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha volgut mostrar aquest dimarts el seu suport a l'experiència de la Masia Can Calopa de Dalt, que gestiona la cooperativa L'Olivera, i que treballa per afavorir la integració social de persones amb discapacitat a través de la collita de la vinya, la producció de vi, i projectes com l'antic mercat de Vallvidrera.

L'objectiu del consistori és reforçar i millorar la viabilitat econòmica de les iniciatives impulsades des del sector de l'economia solidària que contribueixin a crear treball "arrelat i pròxim" i que, al mateix temps, facilitin i promoguin la sostenibilitat i la integració social de col·lectius vulnerables.

PROJECTE A VALLVIDRERA

El Comissionat d'Economia cooperativa, social i solidària i consum de l'Ajuntament ha assenyalat que un dels punts "emblemàtics" de l'eix muntanya de Collserola podria ubicar-se a l'antic mercat de Vallvidrera, ja que l'Associació Cultural del Mercat de Vallvidrera --formada per una dotzena d'entitats i col·lectius-- ha presentat un projecte de viabilitat basat en un model de gestió cívica d'aquest espai.

Per fer-ho possible, el districte de Sarrià-Sant Gervasi ha encarregat un avantprojecte i estudis previs per poder impulsar la reforma del mercat, ja que el consistori i les entitats entenen aquest equipament cultural com un espai de "socialització ciutadana i democratitzador de la cultura".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés