Actualitzat 29/03/2017 16:18

Colau anima els més joves a avançar en la sostenibilitat: "Sou el present i el futur"

Alumnes pregunten sobre ecologia i per la superilla referint-s'hi com a "supermuralla"

BARCELONA, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat aquest dimarts la importància en què els més joves col·laborin per avançar cap a una ciutat més sostenible i amable, cosa que fan a través de les més de 360 escoles i instituts que formen part del programa Escoles+Sostenibles: "Sou el present i el futur de la ciutat".

En l'obertura d'aquest curs, Colau ha advocat per una ciutat més justa i més sostenible en què els ciutadans puguin ser feliços sense problemes de salut derivats de la contaminació, i ha ressaltat que és important que els alumnes assumeixin que poden "millorar la ciutat, fent-la més sostenible i més amable".

"És a les vostres mans, i també dels professors i pares" i la comunitat educativa, ha sostingut la primera edil, que ha donat la benvinguda als 19 centres nous que aquest any s'incorporen al programa i també a la resta, als quals ha agraït que es preocupin perquè la ciutat sigui millor.

Al costat de la tinenta d'alcalde Janet Sanz, Colau ha avisat que els nivells de contaminació no només depenen de Barcelona, sinó també de Catalunya, Espanya i Europa, però ha defensat: "El canvi també es troba a les nostres mans. Petits canvis i petits gestos fan grans canvis".

"Tots som protagonistes aquí on siguem. A alguns ens ha tocat fer d'alcaldessa temporalment, d'altres sou professors o alumnes. Tots som responsables de fer el màxim possible per millorar la ciutat", ha defensat Colau.

ROL DE LA DONA

Ha animat els assistents a preguntar-se diàriament si la forma habitual de fer les coses és la millor o podria millorar-se, no només en sostenibilitat, sinó també en més àmbits, com el del rol de la dona, després que un grup participant a l'acte format per nois i noies només hi hagin intervingut els primers.

"Ens encanta que parlin els nois, però també volem que parlin les noies. Sóc la primera dona alcaldessa. No hi ha res dolent en els qui han estat alcaldes, però ja tocava. Era estrany que no hi hagués hagut cap dona", ha ressaltat la primera edil.

"SUPERMURALLA"

La tinenta d'alcalde d'Ecologia ha apostat també per una ciutat més sostenible i més humana en què "es pugui respirar aire net", una cosa cap a la qual s'avança també amb aquest programa, que posa el seu gra de sorra en aquest sentit, segons Sanz.

Alumnes d'escoles participants han pogut fer preguntes a Sanz sobre la sostenibilitat, i han preguntat per les accions que impulsa l'Ajuntament per reduir la contaminació, davant del que la tinenta d'alcalde ha advocat per millorar el transport públic per reduir l'ús del transport privat, per a la qual cosa ha demanat col·laboració de la Generalitat i el Govern espanyol.

Estudiants han preguntat també per la superilla referint-s'hi com a "supermuralla", i Sanz ha recordat que es tracta d'una prova pilot que té per objectiu que els ciutadans recuperin un espai fins ara reservat als cotxes, i que les escoles puguin fer activitats en les quatre places que s'han creat per a "usos socials, veïnals i comunitaris".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés