Actualitzat 08/08/2016 12:42

140 nens de Barcelona acudeixen a campaments urbans a Baró de Viver, Besòs i Trinitat Nova

La teniente de alcalde Laia Ortiz
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa per a aquest agost tres campaments urbans per a nens, en els quals ofereixen de manera gratuïta activitats, excursions i un àpat a un total de 138 nens en els barris de Baró de Viver, Trinitat Nova i Besòs, inclosos en el Pla de Barris, ha explicat aquest dilluns la tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz.

En declaracions als periodistes en Baró de Viver, ha explicat que en la iniciativa, anomenada Projecte Baobab i en fase de prova pilot, entitats de cadascun dels territoris han col·laborat en la recerca i formació de joves com a monitors d'aquests campaments, en els quals els nens estan de 10.00 a 17.00 hores i visiten diversos espais dels barris i la ciutat.

Ha sostingut que la iniciativa no només pretén "garantir el dret a l'oci i a activitats de vacances per a nens en barris en els quals aquestes necessitats no estan cobertes, sinó que sigui la llavor per consolidar una oferta d'oci de base comunitària durant tot l'any i enfortir el teixit social del barri".

Aquests casals es desenvolupen en escoles públiques fins al 26 d'agost, amb 52 nens en l'Escola Baró de Viver del districte de Sant Andreu, 42 en l'Escola Sant Jordi de Nou Barris i 44 en l'Escola Prim de Sant Martí, i les famílies han pogut escollir entre inscriure als nens 15 dies o el mes sencer.

Els campaments -- que organitzen Escoltes Catalans i el Moviment de Centres d'Espais Cristians Catalans-- van dirigits a nens de sis a 12 anys, tot i que en Baró de Viver s'ha ampliat també a la franja de tres a sis, i en ells com a mínim la meitat dels monitors pertanyen als respectius barris.

Cadascun dels tres campaments urbans té un equip de sis professionals per al seu dinamització, que inclouen un director d'educació a l'oci i cinc monitors, i mantenen una coordinació pedagògica amb l'Institut Municipal d'Educació (Imed).

Acompanyada pel comissionat d'Educació, Miquel Àngel Essomba, Ortiz ha assenyalat que els casals no s'han reservat a nens per motius ni criteris socials ni per factors de desigualtat: "No volíem segregació, sinó una diversitat que reflecteixi la realitat de cada barri".

Ha destacat la importància que s'ofereixi als participants una menjada nutritiva dins del casal i també de les sortides fora del centre perquè coneguin els barris i la ciutat, i ha defensat que pretenen "donar resposta a les vulnerabilitats, multiplicar oportunitats i contribuir a consolidar projectes" als territoris.

MÉS ESPAIS PER A JOVES

La monitora de Baró de Viver Alba Alamillo ha coincidit a ressaltar la importància de les sortides dels nens fora dels centres perquè coneguin millor el seu entorn, els equipaments i entitats, especialment per avançar i garantir la seva integració en els seus barris i fomentar que participin en el teixit social.

Ha explicat que ella viu en Trinitat Nova i ha fet el curs de monitora a Roquetes, "per la simple raó que al barri no hi ha 'casal' de joves", pel que ha demanat que tots els barris tinguin equipaments d'aquest tipus perquè els joves puguin portar a terme aquestes activitats en els seus propis barris.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés