Actualitzat 21/04/2016 14:06

11 apps Android per celebrar el Dia Internacional del Llibre

Recurso Libro lectura páginas smartphone móvil app leer
COPYLEFT (PIXABAY)

MADRID, 21 Abr. (Portaltic/EP)

   Com cada 23 d'abril, aquest dissabte se celebra el Dia Internacional del Llibre, una ocasió perfecta per fomentar la injuriada lectura en aquests temps en els quals el consum de continguts és cada vegada més fugaç i immediat. A més, un dia abans es compleixen 400 anys de la mort d'un dels referents en la prosa de parla hispana com és Miguel de Cervantes.

   Per tot això, i gràcies a l'ajuda de la tecnologia, recopilem deu aplicacions per a dispositius Android amb les quals podem llegir, adquirir, descarregar i catalogar llibres.

   Encara no llegeixes en digital? Aquestes propostes t'ajudaran a fer el salt:

WATTPAD

   Sens dubte, Wattpad és una de les aplicacions més recomanables, ja que serveix de plataforma de distribució per a milers d'escriptors amateurs. La plataforma permet emmagatzemar les nostres obres de forma gratuïta així com accedir a les d'altres usuaris, ja siguin de pagament o sense cap cost. Podrem tenir el nostre perfil personal a manera de xarxa social de manera que podrem seguir l'obra literària de qualsevol autor. Es tracta d'una de les aplicacions més utilitzades en la matèria i un servei d'obligat accés tant per als lectors àvids com per als escriptors emergents.

GOODREADS

   Més que un lector o botiga de llibres, Goodreads és una enorme base de dades des de la qual podem llegir crítiques de qualsevol obra realitzades per altres usuaris, de la mateixa manera que nosaltres podem fer la nostra pròpia 'review' d'aquelles que hàgim llegit. Podrem introduir tots els llibres que posseïm per així portar un control del material consumit, a més de poder veure informació addicional de cada obra quan es mostra automàticament la portada, les pàgines, l'ISBN o una petita descripció en introduir-los només per noms. Tot un imprescindible per als amants de la lectura.

ALDIKO BOOK READER

   Senzillesa. Aldiko no destaca pel seu ja de per si gran catàleg de títols en diversos idiomes, sinó per la comoditat de la seva interfície, ja que gestiona la nostra col·lecció de llibres tant gratuïts com de pagament. Un altre avantatge és que permet emmagatzemar tant aquelles obres que hàgim adquirit des de l'aplicació com les que tinguem emmagatzemades localment en format PDF o ePub. Tornant a les obres sense cost, la seva diversitat és bastant àmplia i hi ha tant clàssics de la literatura universal com 'L'origen de les espècies' de Darwin com obres contemporànies de Paulo Cohelo.

ELEJANDRIA

   Elejandria basa el seu potencial a oferir exclusivament llibres gratuïts de forma legal i en castellà. Actualment la seva biblioteca digital consta de 250 llibres que podem tant llegir en línia com descarregar-los localment en format PDF, eBook o DOC, on trobarem llibres de diversos gèneres i autors de la talla d'Agatha Christie, Lewis Carroll o Mario Benedetti. La seva col·lecció pot llegir-se tant a través de l'aplicació oficial com de la seva pàgina web.

SCRIBD

   Scribd és una immensa biblioteca digital de publicacions amb milions d'obres a la seva disposició gràcies a la interessantíssima capacitat per poder pujar continguts nosaltres mateixos, ja sigui per al consum propi o amb la intenció de compartir-lo amb els altres; de fet, molts l'utilitzen per albergar documents a la xarxa donada la seva capacitat per poder visionar-se però no descarregar-se localment. Encara que pot utilitzar-se de forma gratuïta, el model de subscripció mensual d'Scribd ens permet descarregar tres llibres i un audiollibre cada 30 dies. A més d'això, és un còmode lector de documents PDF i ePub, un bon lloc de referència per llegir crítiques d'altres usuaris i un catalogador d'obres que permet fins i tot que les descarreguem per al seu consum 'offline'. Una eina tot en un.

AMAZON KINDLE

   És impossible fer una llista d'aquestes característiques sense esmentar Amazon, la plataforma més gran de distribució de llibres electrònics del món (tant gratuïts com de pagament) gràcies al potencial dels seus dispositius i aplicació Kindle, encara que ni molt menys queda el seu ús relegat en aquests, ja que existeix una aplicació oficial per a Android amb la qual podrem llegir totes les compres que fem. A més de poder sincronitzar la nostra biblioteca des de qualsevol punt, serà possible llegir llibres que tinguem emmagatzemats localment.

FBREADER

   Si l'única cosa que busquem és un lector de llibres totterreny que no inclogui publicitat, FBReader és la millor opció. Sense gaires filigranes, l'aplicació és capaç de llegir tot tipus de formats (ePub, fb2, mobi, rtf, html i text pla entre d'altres), a més de permetre accedir a arxius tant locals com remots gràcies a la seva integració amb Google Drive. A més, la versió Premium de pagament afegeix la possibilitat de llegir la majoria de formats de còmic digital així com documents PDF entre altres significatives millores.

GOOGLE PLAY BOOKS

   Tampoc podem deixar de parlar d'un dels líders en la matèria. Segons Google, l'aplicació Play Books ha estat descarregada per més de 10.000 milions d'usuaris, encara que en molts dispositius Android ve ja inclosa per defecte. Es tracta d'una enorme base de dades de llibres tant gratuïts com de pagament que a més permet pujar les nostres publicacions a l'espai d'emmagatzematge en línia i utilitzar-lo com un lector per a qualsevol tipus d'arxiu extern, amb l'al·licient d'estar integrat millor que cap altre en l'ecosistema d'aplicacions de la companyia.

UNIVERSAL BOOK READER

   Si ja de per si mateix Universal Book Reader era una eina fantàstica per catalogar i llegir llibres electrònics, des de fa un temps també és una excel·lent via per adquirir nous títols gràcies a la seva associació amb la plataforma FeedBooks, que permet adquirir fàcilment llibres tant d'autors consagrats com d'afeccionats que autoediten les seves obres a través d'aquesta plataforma.

MOON+ READER

   Si la interfície de l'aplicació ens importa més que altres factors, Moon+ Reader ofereix tot el necessari per personalitzar l'experiència. Encara que la seva interfície Material Design per defecte és elegant i còmoda d'utilitzar, és possible modificar la seva aparença amb una desena de temes diferents així com editar la forma de realitzar les accions més comunes, per no parlar de la possibilitat de canviar el tipus de lletra, espaiat i color al nostre gust.

COMICRACK

   Encara que existeixen moltes iniciatives sobre aquest tema, encara no hi ha oficialment un dia internacional del còmic, per la qual cosa com a cosí proper de l'art que celebrem, no està de més tenir en compte un lector digital per a aquest tipus de publicacions. ComicRack és possiblement el millor en la seva categoria, ja que permet llegir els nostres còmics electrònics tant en PDF com en CBR i altres formats propis del mitjà. Podrem dur un control del que llegim, assignar diferents gestos tàctils en pantalla per realitzar diverses accions i sincronitzar la nostra biblioteca de forma remota.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés