Actualizado 27/03/2017 14:37

Una teràpia en línia redueix el patiment dels nens amb dolor abdominal recurrent

Sala d'espera a ambulatori
Europa Press

BARCELONA, 27 Mar. (EUROPA PRESS) -

Un estudi liderat per investigadors de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i pediatres ha constatat que l'aplicació d'un tractament en línia redueix el patiment dels nens amb dolor abdominal recurrent (DAR).

El DAR, que pateixen un 10% dels menors d'entre 8 i 16 anys, és un mal de panxa que es repeteix una vegada al mes o més i que pot afectar la vida diària dels nens i adolescents, ha informat aquest dilluns el centre en un comunicat.

El 100% de les família participants al programa DARWeb estan molt satisfetes amb l'experiència; un 94% subratlla que ha après tècniques de relaxació útils; un 76% dóna menys importància al dolor, i un 53% ha notat disminució del malestar.

Les puntuacions en qualitat de vida i severitat del dolor també milloren, a més que les famílies creuen que ha millorat la seva situació global i han après a afrontar el dolor, amb una puntuació mitjana de 9 en una escala del 0 al 10.

El programa, que s'ofereix a nens d'entre 9 i 15 anys afectats per DAR i a les seves famílies, consisteix en set sessions de treball, i es recomana que se'n faci una per setmana amb una durada de 30-45 minuts.

Cada sessió dóna pautes per controlar l'estrès, la por i la millora de la comunicació, entre d'altres, per la qual cosa "aporta instruments" que permeten superar les situacions que causen mal de panxa.

FINALITZARÀ AL NOVEMBRE

L'estudi, que finalitzarà al novembre del 2017 i està finançat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat, preveu ampliar la mostra a unes setanta famílies amb fills de la mateixa edat que han estat derivats pels seus pediatres.

El programa busca "oferir una eina que beneficiés el màxim nombre de persones possibles", també de diferents punts de l'Estat, i assegurar-se que el cost fos gratuït inicialment.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés