Publicat 30/4/2019 18:29:09 +02:00CET

El ministre de Defensa veneçolà es mostra disposat a "fer servir les armes"

Guaidó anima a los "pocos militares" leales a Maduro a que se sumen a la "Operación Libertad"
REUTERS

MADRID, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Defensa de Veneuela, Vladimir Padrino López, ha assegurat que les Forces Armades rebutgen "rotundament" l'"intent de cop d'estat" atribut al president de l'Assemblea Nacional, Juan Guaidó, i ha advertit que els militars estan disposats a "fer servir les armes" per frenar qualsevol insurrecció.

Per a Padrino, els fets d'aquest dimarts a Caracas són "sens dubte un intent de cop d'estat", per la qual cosa es reserva el dret a respondre contra els qui s'han mobilitzat durant les darreres hores. "Si cal fer servir les armes (...), les farem servir", ha proclamat el ministre en un discurs televisat a la nació.

"Aquest acte vol provocar morts, un vessament de sang als carrers de Caracas. La resta del país est en completa normalitat", ha declarat Padrino, que ha fet Guaidó i els seus seguidors "responsables" de tota violncia que pugui produir-se.

En aquest sentit, ha advertit que "a Miraflores no s'hi arriba per la violncia". "Qui arribi per la violncia ser derrotat per la violncia", ha subratllat el ministre de Defensa, que ha avisat que el país es veuria sumit llavors en "un joc pervers".

D'altra banda, Padrino ha considerat "derrotat" l'intent colpista, entre d'altres raons perqu li ha atribut una "magnitud mediocre". El ministre ha assegurat que "el 80 per cent" dels militars que han acudit a primera hora al costat de la base aria La Carlota al costat de Guaidó ho han fet "enganyats" i han acabat tornant a les seves respectives unitats.