Publicat 30/4/2019 16:27:33 +02:00CET

Maduro diu que té la "lleialtat" de les Forces Armades: "Nervis d'acer!"

Maduro afirma que el sistema eléctrico de Venezuela fue atacado desde "Chile y Colombia con apoyo de EEUU"
TWITTER

MADRID, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de Veneuela, Nicolás Maduro, ha instat a actuar amb "nervis d'acer" davant de la crida que ha fet el cap de l'Assemblea Nacional, Juan Guaidó, i ha assegurat que compta amb la "lleialtat" dels principals comandants de les Forces Armades.

Maduro ha assegurat a Twitter que ha conversat amb els comandants de totes les Regions de Defensa Integral (Redi) i de les Zones de Defensa Integral (Zodi), que han manifestat "la seva total lleialtat al poble, a la Constitució i a la ptria".

"Crido a la mxima mobilització popular per assegurar la victria de la Pau. Vencerem!", ha proclamat en el seu primer missatge després del desafiament d'aquest dimarts a primera hora de Guaidó, que ha assegurat comptar amb el suport de part de les Forces Armades.

Guaidó es va autoproclamar president interí al gener i, des del principi, ha cridat les Forces Armades a unir-se a la seva causa. Segons ha explicat aquest dimarts a la base La Carlota, als afores de Caracas, compta amb el suport d'"un grup molt important" de militars a tot el país, grcies als quals hauria estat alliberat el també opositor Leopoldo López.

El Govern, al seu torn, ha assegurat que hi ha normalitat a les casernes i parla només d'un grup redut de "tradors". De la mateixa manera que Maduro, altres líders han demanat als seguidors chavistes que es concentrin als carrers de tot el país i davant del Palau de Miraflores.