Publicat 30/4/2019 18:20:08CET

Guaidó anima els "pocs militars" lleials a Maduro a sumar-se a l'"operació Llibertat"

Venezuela.- Leopoldo López: "He sido liberado por militares a la orden de la Constitución"
TWITTER/@LEOPOLDOLOPEZ

MADRID, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

L'autoproclamat "president interí" de Veneuela, Juan Guaidó, ha donat per acabada aquest dimarts l'"operació Llibertat" per cessar la "usurpació" de Nicolás Maduro, ha assegurat que compta amb el suport d'"un grup molt important" de militars i ha demanat als "pocs" que encara no ho han fet que se sumin al procés de canvi.

"Durant anys, hem parlat amb les Forces Armades i avui ens queda clar que estan amb el poble de Veneuela, no amb el dictador", ha dit Guaidó, enfilat a un cotxe amb Leopoldo López alliberat des de la plaa d'Altamira, a Caracas, envoltat per una multitud i protegit per soldats de la Fora Armada Nacional Bolivariana (FANB).

Hores abans, en un vídeo difós per les xarxes socials, havia assegurat que comptava amb el suport de la institució armada. "Em trobo amb les principals unitats militars de la nostra Fora Armada iniciant la fase final de l''operació Llibertat'", ha dit.

En les seves segones declaracions, al costat de la base militar de La Carlota, als afores de la capital veneolana, ha ratificat que posseeix el suport d'"un grup molt important" d'efectius que no se circumscriu només a Caracas, sinó que té ramificacions "a tot el país".

"Faig una crida als pocs militars que per persecució o per assetjament no acaben de fer el pas (...) Demanem a aquests militars que s'incorporin a aquesta legítima lluita de tot el poble de Veneuela", ha dit des d'Altamira el cap de l'Assemblea Nacional.

Guaidó ha demanat als militars que ja estan amb ell i que han format una mena d'escorta al seu voltant que envin missatges de text, truquin a tothom i els diguin "que vinguin". "Que resistirem i aconseguirem un pas més en el cessament de la usurpació", ha afirmat.

El mandatari interí ha aclarit que continuar all fins que "s'hi sumi la resta". "Ens mantenim aquí. En aquest moment, l'operació 'Llibertat' comena", ha proclamat. "Sí que es pot o no es pot?", ha preguntat, i ha rebut un sonor "sí que es pot" com a resposta.