Publicat 28/6/2019 14:12:23 +02:00CET

Xifren l'afectació de l'incendi de la Ribera d'Ebre (Tarragona) en 5.700 hectàrees

Incendi de la Torre de l'Espanyol (Tarragona).
BOMBERS DE LA GENERALITAT

TARRAGONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

Els Agents Rurals han calculat l'afectació de l'incendi a la Ribera d'Ebre (Tarragona) i el situen en un perímetre de 5.700 hectàrees i no de 6.500 com van dir aquest dijous, segons dades d'un portaveu del cos, Joan Rius.

Així ho ha explicat en roda de premsa després de la reunió del Comitè Tècnic del Pla d'emergències per incendis forestals Infocat, que està en fase d'emergència, i de seguiment de l'alerta del Pla de Protecció Civil (Procicat), a la seu de la Conselleria d'Interior de la Generalitat.

Segons les dades actuals dels Agents Rurals, està afectada, provisionalment, una superfície de 5.703,6 hectàrees: 3.731,44 de vegetació forestal, 1.937,17 agrícola i 34,99 de vegetació urbana, han indicat en un comunicat.

L'inspector dels Bombers de la Generalitat Eduard Martínez ha vaticinat que aquest divendres l'incendi no podrà donar-se per estabilitzat, i que concentraran els esforços a evitar rebrots o nous petits focs, afavorits per les condicions meteorològiques actuals.

L'inspector ha explicat, sobre les tasques d'extinció, que la situació del flanc dret en el primer terç estaria "estabilitzat" perquè l'incendi no pot avançar cap a la zona del Montsant.

El nord del flanc dret seria el més "inestable" i on es treballa per evitar rebrots, si bé en el flanc esquerre són més optimistes perquè s'ha pogut controlar el perímetre entre la carretera C-12 i els camps de cultiu perquè no avanci més.

Segons una nota dels Bombers, l'incendi continua actiu però els objectius que han marcat s'estan assolint "satisfactòriament", i la situació més favorable es troba en el flanc esquerre i en el primer terç del flanc dret.

ESTRATÈGIA

Fins al migdia s'actuarà per aconseguir l'estabilització de la part nord del flanc dret, una zona abrupta que té pocs camins d'accés, cosa que dificulta l'extinció del foc, i on els desplaçaments dels vehicles s'han fet amb camions que han obert vies d'accés i han ajudat a crear zones segures.

Actualment estan treballant a la zona 350 efectius de Bombers amb 120 dotacions i 7 mitjans aeris propis, 270 efectius de la UME i unitats BRIF, així com 12 mitjans aeris més que ha enviat el Ministeri d'Agricultura.

El comissari dels Mossos d'Esquadra Xavier Creus ha explicat que tenen desplegades 28 dotacions d'ordre públic, trànsit i seguretat ciutadana que treballen principalment en les carreteres que donen accés al perímetre.

el més llegit

 1. 1

  L'alcalde de Mollet del Vallès (Barcelona) demana a Torra "corregir" retallades

 2. 2

  Mémora multiplica per 5 la seva demanda a Barcelona i per 7 a Madrid pel coronavirus

 3. 3

  Coronavirus.- El Govern posa a disposició recursos educatius de l'Institut Obert de Catalunya

 4. 4

  Girona reparteix més de 44 tones d'aliments a famílies durant el confinament

 5. 5

  CatSalut i el SEM engeguen un nou centre d'operacions logístiques pel coronavirus