Publicat 28/6/2019 17:26:44 +02:00CET

277 UME, 88 vehicles i mitjans aeris actuen contra l'incendi de la Ribera d'Ebre

El director general de Protección Civil i Emergències, Alberto Herrera, en l'incendi de La Ribera d'Ebre
MINISTERIO DEL INTERIOR

TARRAGONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

L'Administració General de l'Estat ha enviat a la zona de l'incendi de la Ribera d'Ebre (Tarragona) un total de 277 efectius i 88 vehicles de la UME, juntament amb dos helicòpters, un d'ells amb helidipòsit de 1.200 litres, i està previst continuar el mateix nivell d'esforç, actualitzant aquests mitjans contínuament, en funció de les necessitats.

Per part del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, són tres avions amfibis, dos avions de càrrega en terra, dues Brif amb dos helicòpters i els seus helidispòsitis de 1.200 litres cadascun i 34 efectius, més un altre helicòpter Kamov i un avió de comunicacions, ha informat el Ministeri de l'Interior en un comunicat aquest divendres.

Així mateix, la Comunitat de Castella-la Manxa ha desplaçat a la zona dos avions amfibis de vigilància i atac i dos ACT de vigilància i atac, a més, hi ha sis persones treballant entre tècnics i operaris.

La Comunitat de València intervé amb un helicòpter Bell i una brigada helitransportada, i la Comunitat d'Aragó està donant suport amb mitjans terrestres en els quals intervenen un tècnic, dues quadrilles i dues autobombes.

La Direcció general de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior ha sol·licitat al Centre de coordinació de resposta del Mecanisme europeu de Protecció Civil (ERCC) l'activació del Sistema Satel·lital Europeu d'Observació de la Terra 'Copernicus' per captar imatges de l'incendi de la Ribera d'Ebre (Tarragona).

Des de Protecció Civil han mantingut la videoconferència setmanal que se celebra habitualment amb representants de la UE per al seguiment de la campanya d'incendis, en la qual ha informat de la situació dels incendis de Tarragona.

El director general de Protecció Civil i Emergències, Alberto Herrera, està des d'aquest dijous a la zona de l'incendi per continuar sobre el terreny la seva evolució, i a més de mantenir reunions de coordinació, ha mostrat el seu suport als equips operatius que estan intervenint en l'emergència.

A Vinebre (Tarragona), el director ha participat el matí d'aquest divendres en el Lloc de Comandament Avançat en la videoconferència que han mantingut amb la Caserna General de la Unitat Militar d'Emergències (UME), juntament amb el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, i ha participat en una reunió informativa de coordinació juntament amb altres autoritats autonòmiques i locals.

el més llegit

 1. 1

  L'alcalde de Mollet del Vallès (Barcelona) demana a Torra "corregir" retallades

 2. 2

  Mémora multiplica per 5 la seva demanda a Barcelona i per 7 a Madrid pel coronavirus

 3. 3

  Coronavirus.- El Govern posa a disposició recursos educatius de l'Institut Obert de Catalunya

 4. 4

  Girona reparteix més de 44 tones d'aliments a famílies durant el confinament

 5. 5

  CatSalut i el SEM engeguen un nou centre d'operacions logístiques pel coronavirus