Publicat 28/6/2019 15:03:17 +02:00CET

Brussel·les activa el satèl·lit Copèrnic a petició d'Espanya pels incendis a Tarragona

Incendi a la Fatarella (Tarragona).
BOMBERS DE LA GENERALITAT

BRUSSEL·LES, 28 juny (EUROPA PRESS) -

La Comissió Europea ha activat el sistema comunitari d'imatges per satèl·lit Copèrnic a petició de les autoritats espanyoles per col·laborar en les tasques de delimitació de les zones afectades pels incendis forestals a la comarca de la Ribera d'Ebre.

"Segueixo de prop la situació a Espanya i a tot Europa. La UE està preparada per ajudar", ha assegurat el comissari de Gestió de Crisis, Christos Stylianides, a través del seu perfil de Twitter.

"La UE està preparada per donar encara més suport si se sol·licita", ha confirmat en roda de premsa la portaveu de l'Executiu comunitari, Natasha Bertaud.

El Centre Europeu de Coordinació de Resposta a Emergències (CECRE) de la UE està vigilant "de prop" l'augment de l'amenaça d'incendis a Europa a causa de l'onada de calor que està afectant "molts" països.

La UE compta des del mes de maig amb una reserva d'avions per actuar en cas d'incendis forestals formada per sis helicòpters i set avions, dos d'ells d'Espanya. Croàcia i Itàlia també aporten els seus respectius avions contraincendis, França un i Suècia sis helicòpters.