Actualitzat 20/03/2014 10:31

Wert es reuneix amb els rectors per tractar l'accés a la universitat

MADRID, 20 Mar. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, es reuneix aquest dijous amb els rectors de les universitats espanyoles al Consell d'Universitats.

   Ho fa per abordar el projecte de Reial decret que regula el nou sistema d'accés, com també el que es refereix a les convalidacions dels títols anteriors al Pla Bolonya.

   Els decrets ja els va tractar dilluns passat el titular d'Educació amb els responsables autonòmics en matèria universitària a la Conferència General de Política Universitària.

   Una majoria de comunitats va sol·licitar al ministre que no s'apliqués el nou sistema d'accés que substitueix les actuals Proves d'Accés a la Universitat (PAU) fins al 2017, ja que per a determinats col·lectius --batxillers estrangers, titulats en FP, majors de 25, 40 i 45 anys-- l'accés ja canvia el curs que ve, 2014-2015.

   La Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) preveu la implantació el 2016-2017 de l'avaluació al final de Batxillerat, que substituirà la selectivitat. A més, estableix que les universitats realitzin proves d'admissió als seus graus --entrevistes o notes determinades a les assignatures que tinguin relació amb els estudis als quals l'alumne aspiri, entre d'altres.

   Hi ha comunitats autònomes, com Catalunya, on les universitats han acordat amb la Generalitat una prova comuna per evitar el "pelegrinatge" dels alumnes pels campus d'aquesta comunitat. Segons el ministre, aquesta possibilitat està "perfectament prevista" a la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) i entra dins de les competències autonòmiques.

   També serà debatut el projecte que estableix el procediment per determinar la correspondència de títols oficials anteriors a l'espai Europeu, com Arquitectura, Arquitectura tècnica, Enginyeria i Enginyeria tècnica, els nivells 2 (grau) i 3 (màster) del Marc Español de Qualificacions per a l'Educació Superior (MECES).

   Aquest és un dels textos que més interès suscita entre el col·lectiu d'enginyers superiors, i que a més ha estat objecte d'iniciatives parlamentàries i d'observacions per part de la Defensora del Poble.

   La reforma universitària serà previsiblement un altre dels temes que pugui debatre's a la reunió d'aquest dijous. Uns dels documents que el Ministeri d'Educació té sobre la taula és l'informe d'experts, presentat fa un any, i al qual la secretària d'Estat d'Educació, Montserrat Gomendio, va fer referència durant la seva última compareixença a la Comissió d'Educació del Senat.

   En concret, ha apuntat algunes de les línies en les quals treballa el seu departament, com establir avaluacions i sistemes de rendició de compte per mesurar la "producció científica, qualitat docent i transferència de coneixement a les empreses. Gomendio ha dit que la reforma es troba "en fase de diàleg" i "no hi ha decisions finals" més enllà de donar més flexibilitat a les universitats, conforme han sol·licitat algunes comunitats autònomes i alguns rectors.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés