Publicat 04/02/2016 11:06

El trasplantament de fetge aconsegueix supervivències de 20 anys en casos d'amiloïdosi

Trasplante de hígado en el Hospital de Bellvitge
HOSPITAL DE BELLVITGE

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 4 febr. (EUROPA PRESS) -

El trasplantament de fetge com a tractament per a la amiloïdosi familiar, una malaltia rara abans incurable, ha aconseguit una supervivència de més de 20 anys al 55,3% dels malalts tractats, segons un estudi internacional en el qual ha participat l'Hospital de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat.

La amiloïdosi familiar o malaltia d'Andrade és una patologia neurodegenerativa d'origen genètic que afecta unes 8.000 persones al món i que, si no es tracta, acaba provocant una incapacitat greu i la mort en un termini de deu a 15 anys, segons ha informat l'Hospital de Bellvitge aquest dijous en un comunicat.

El 1993 va començar amb èxit el tractament de la malaltia mitjançant un trasplantament hepàtic, de manera que l'afectat d'amiloïdosi rep un fetge de cadàver i el seu òrgan és immediatament trasplantat a una tercera persona, buscant el perfil d'un pacient de més de 65 anys afectat de cirrosi per hepatitis C o hepatocarcinoma que no arribarà a desenvolupar l'amiloïdosi.

L'Hospital de Bellvitge ha portat a terme 41 trasplantaments d'aquestes característiques per al tractament de la amiloïdosi.

El responsable de la Unitat de Trasplantament Hepàtic de Bellvitge, Joan Fabregat, ha destacat que "la cosa més rellevant del trasplantament dòmino és que permet ampliar el pool de donants i això és important tenint en compte la desproporció actual entre el nombre de donants i els pacients en llista d'espera".

Des de principis del 2014, l'Hospital de Bellvitge té la Unitat Multidisciplinària de Amiloïdosi Familiar, que aglutina diferents especialistes que faciliten el diagnòstic precoç i el tractament dels pacients.

Segons la doctora Laura Lladó, cirurgiana d'aquesta unitat, "pel fet de tractar-se d'una malaltia rara i per la varietat de símptomes amb els quals es pot presentar, fàcilment pot ser confosa amb altres processos neurològics i no neurològics, per la qual cosa poder fer un seguiment dels pacients i dels familiars permet fer una avaluació més precoç i precisa".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés