Publicat 28/6/2019 11:33:10 +02:00CET

Torra avisa que és "el dia més extrem de l'onada de calor"

El Presidente Quim Torra Atiende A Los Medios Ante La Carcel De Lledoners
David Zorrakino/Europa Press

Reclama confiar en l'estratègia dels bombers i assegura que s'estan complint els objectius

TARRAGONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha avisat aquest divendres que "és el dia més extrem de l'onada de calor" i ha demanat extremar les precaucions i la prevenció si se surt a la muntanya i en les activitats agrícoles.

"Feia més de 20 anys que no estàvem en aquestes circumstàncies. Activitats que ens semblen normals, en una situació tan excepcional podrien provocar accidents que no ens atrevim ni a somiar", ha subratllat en declaracions des de Vinebre (Tarragona), on hi ha el centre de comandament per l'incendi de la Ribera d'Ebre.

D'aquesta manera, ha demanat sentit comú i col·laboració a tots els ciutadans per evitar activitats que puguin comportar un risc per a les persones, tenint en compte que l'onada de calor ja ha provocat víctimes mortals fora de Catalunya.

Després d'agrair la feina de tots els que han treballat aquesta nit per apagar l'incendi, ha assegurat que s'estan complint els objectius, i per això ha demanat confiar en la gestió, la feina i l'estratègia dels Bombers de la Generalitat.

"Estem en mans dels millors professionals que podem tenir. L'estratègia que marquen és la correcta", ha defensat Torra, que ha elogiat també la reacció dels alcaldes dels municipis afectats per l'incendi per confiar en la tàctica que s'està duent a terme.

En preguntar-li per la protesta dels agricultors per no poder segar, Torra ha reclamat "comprensió", i ha destacat que aquesta prohibició no comporta que qüestionin la seva feina.

"Estem amb els agricultors, però demanem que en circumstàncies com les d'avui, meteorològicament parlant, anar a passejar per la muntanya o segar podria provocar un accident que no voldríem", ha destacat el president de la Generalitat, que ha recordat també la restricció d'accés als massissos del Montsec, Montsant, els Ports de Tortosa, les Gavarres i Cadiretes per l'elevat risc d'incendi.