Actualitzat 02/12/2014 12:12

Sant Pau implanta una unitat pionera a l'Estat per tractar l'angina de pit refractària

Hospital Sant Pau
Foto: EUROPA PRESS

BARCELONA, 2. (EUROPA PRESS)

L'Hospital de Sant Pau de Barcelona ha implantat una unitat pionera a l'Estat per al tractament de l'angina de pit refractària, amb l'objectiu de reduir els símptomes i millorar la qualitat de vida d'aquest tipus de pacients, que no responen al tractament habitual, ha informat aquest dimarts el centre en un comunicat.

   Es tracta d'un programa reconegut com a experiència innovadora per l'Agència de Qualitat de la Conselleria de Salut de la Generalitat, que està coordinat pel Servei de Cardiologia i en què participen altres serveis clínics de l'hospital, com Anestesiologia, Gastroenterologia i Psiquiatria.

   L'objectiu del programa és millorar la qualitat de vida dels pacients amb angina refractària i generar coneixement científic sobre aquesta malaltia.

   L'angina de pit es produeix per l'obstrucció parcial de les artèries coronàries a causa, generalment, del dipòsit de plaques de colesterol a l'interior de les artèries, un fenomen conegut com arterioesclerosi.

   La majoria dels pacients amb angina de pit responen bé als medicaments o a les intervencions aplicades, malgrat que hi ha un grup de malalts que no respon completament al tractament i continuen presentant crisis anginoses freqüents --angina refractària--, que motiven ingressos a l'hospital i limiten la qualitat de vida.

   A més de l'arterioesclerosi coronària, existeixen altres possibles causes de dolor toràcic molt semblants a l'angina, per la qual cosa els pacients que es tracten en la unitat d'angina refractària són visitats per especialistes d'altres serveis clínics de l'hospital.

ALTRES PACIENTS DE CATALUNYA

   La Unitat d'Angina Refractària del Sant Pau atén tant els pacients de la regió sanitària pròpia de l'hospital com els derivats d'altres centres sanitaris de Catalunya.

   Els pacients són valorats en un primer lloc pel Servei de Cardiologia, i després per especialistes dels serveis d'Anestesiologia, Gastroenterologia, Neurologia o Psiquiatria.

   Atenent als resultats de les valoracions clíniques i de les proves diagnòstiques complementàries, s'estableix un pla de tractament integral que inclou les teràpies habituals i els tractaments més innovadors com l'electroestimulació --aplicació de corrents elèctriques de baixa intensitat que disminueix el nombre de crisis d'angina--.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés