Actualitzat 20/03/2014 15:20

Rigau participarà en el grup de treball sobre el decret de la Lomce

La consellera I.Rigau
Foto: GENERALITAT

BARCELONA, 20 Mar. (EUROPA PRESS)

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat que participarà "activament" en el grup de treball sobre el decret de la Lomce.

   Rigau hi participarà per abordar les discrepàncies entorn al Reial decret sobre el castellà que desenvolupa la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce), després que la consellera plantés el ministre a la Conferència Sectorial d'Educació d'aquest dimecres.

   En declaracions als mitjans al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), la consellera ha dit que aquesta situació posa de manifest que abordar el decret a la reunió "es plantejava amb una pressa excessiva", ja que veu necessari analitzar amb previsió l'impacte que pot tenir als territoris afectats.

   "El fet que s'hagi creat aquest grup de treball vol dir que calia aquest anàlisi", ha afirmat, i ha assegurat que Catalunya participarà activament per veure si és viable i l'impacte que pot tenir també sobre l'altra llengua, ha afegit en relació amb el dret a rebre classes en valencià.

   "Una llei que imposa un model educatiu que no té en compte tots els implicats és molt difícil d'aplicar, com si es fes en un laboratori i no d'acord amb la realitat", ha expressat Rigau.

   Malgrat l'anunci de Wert al Congrés dels Diputats de crear aquest grup de treball, la secretària d'Estat d'Educació, Montserrat Gomendio, va urgir després de la Conferència Sectorial d'aquest dimecres a les comunitats a reunir-se amb celeritat perquè el Reial decret s'aplicarà "sí o sí" el pròxim curs.

   Sobre aquest posicionament, Rigau ha recordat les moltes modificacions que ha tingut el calendari d'aplicació de la Lomce, que inicialment havia d'entrar en vigor el pròxim curs, si bé s'han posposat alguns aspectes, com per exemple la revàlida de Secundària --al 2018-- o el currículum de primària,la proposta del qual presentarà Rigau aviat.

   En aquest sentit, ha assegurat que el currículum de primària tindrà un bloc dedicat a garantir els ensenyaments artístics --plàstica i música--: "Procurarem que tingui una oferta equivalent horària" al curs actual.

   En relació amb els 50 milions d'euros que l'Estat haurà d'avançar per costejar la nova Formació Professional (FP) bàsica --que substitueix els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) destinats a alumnes sense l'ESO-- perquè els fons europeus no arribaran el setembre, Rigau ha dit que no deixarà sense formació aquests joves que són "els més fràgils del sistema", una oferta que anunciarà pròximament tot i que no tingui el mateix nom.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés