Publicat 22/6/2020 13:36:30 +02:00CET

Milers de nens i joves comencen les colònies i casals d'estiu

Milers de nens i nenes han començat aquest dilluns 22 de juny del 2020 les colònies d'estiu de la Fundació Pere Tarrés entre mesures de seguretat per l'epidèmia del coronavirus
FUNDACIÓ PERE TARRÉS

BARCELONA, 22 juny (EUROPA PRESS) -

Entitats com la Fundació Pere Tarrés o Fundesplai han començat aquest dilluns les colònies, casals i campaments d'estiu amb milers de nens i joves inscrits i entre mesures de seguretat a causa del coronavirus, han informat totes dues fundacions en sengles comunicats.

Entre les mesures higiènic-sanitàries que han adoptat, destaquen l'entrada per torns a les instal·lacions, l'adaptació i ventilació d'espais, les màscares, la higiene de mans, la distància física entre els infants, o la distribució en grups reduïts amb la finalitat d'evitar contagis.

La Fundació Pere Tarrés, que aquest any té 16.500 inscrits, ha assegurat que prioritzarà la seguretat de nens i monitors, de la mateixa manera que el vessant pedagògic per ajudar-los a adaptar-se a la nova normalitat: "L'oferta lúdica comptarà amb una funció socialitzadora i pedagògica", han afirmat.

En aquest sentit, ha insistit que l'oci educatiu és "imprescindible", especialment en aquests moments d'epidèmia i després del confinament, i ha recordat que l'entitat manté la campanya de beques 'Cap nen sense colònies', que aquest any ha rebut 1.700 sol·licituds.

De la seva banda, Fundesplai ha indicat que aquest 2020 ha rebut 4.228 peticions de beca, i ha informat que treballa amb el desig de superar les 1.300 tandes i els 68.000 participants de l'estiu passat en números generals.

Les activitats d'estiu, ha dit Fundesplai, "seran més necessàries que mai perquè permetran [als menors] reconnectar amb la normalitat i tornar a jugar plegats, respirar aire pur i gaudir de la naturalesa".

"Les colònies i casals són espais en els quals els nens es podran retrobar amb els amics, desconnectar de la situació actual i aprendre com comportar-se seguint les normes de distanciament físic", també ha afirmat la Fundació Pere Tarrés.