Publicat 22/06/2020 14:08CET

Els casals d'estiu comencen a Barcelona amb mesures de seguretat

Un grup de nens fa activitats d'estiu a l'Escola Miró de Barcelona
EUROPA PRESS

Fins ara s'han registrat 66.800 inscripcions i s'han atorgat prop de 15.000 beques

BARCELONA, 22 juny (EUROPA PRESS) -

Les activitats d'estiu per a nens i joves han començat aquest dilluns a Barcelona marcades per les mesures d'higiene i seguretat per evitar contagis de covid-19: control d'accés, presa de temperatura, màscares, higiene de mans, distància social i reforç en el ràtio de monitors i nens.

El regidor d'Infància, Joventut i Persones Grans, Joan Ramón Riera, i la comissionada d'Educació, Maria Truñó, han visitat l'Escola Miró, un dels centres que aquest dilluns ha començat les activitats d'estiu, i han presentat la campanya '100% Estiu' que ha impulsat l'Ajuntament per donar una "resposta excepcional a l'estiu".

Fins ara s'han registrat 66.800 inscripcions, a les quals s'hi sumaran les que es produeixin durant l'estiu i les d'activitats sense inscripció prèvia, i s'atorgaran un total de 14.911 beques a les quals s'ha destinat 2.940.021 euros.

A més, aquest estiu el consistori ha ofert una via de subvenció extraordinària per a entitats d'oci educatiu de base voluntària de 400.000 euros per ajudar-les a organitzar i mantenir les activitats.

Riera ha constatat el sobreesforç de l'Ajuntament per poder finançar i impulsar la campanya d'estiu i ha agraït a les famílies el temps que han estat amb nens a casa i a les 503 entitats d'oci que col·laboren amb el pla: "Hem fet un esforç important per poder dir que Barcelona torna a ser una ciutat educadora".

De la seva banda, Truñó ha posat en valor el programa 'Éxit Estiu' que, el Consorci d'Educació ha impulsat a 26 instituts de secundària per fer reforç durant tres setmanes del mes de juliol a alumnes d'ESO amb més dificultats: "No es tracta d'escolaritzar l'estiu, sinó aprendre a través dels entorns lúdics i educatius".

PLA EXTRAORDINARI

El pla extraordinari compta amb un pressupost de 7 milions d'euros, un 33,54% més que l'any passat i ofereix 387.754 places d'activitats d'inscripció i equipaments oberts excepcionalment a l'agost: 25 biblioteques, 20 centres cívics i 20 patis d'escola.

D'aquests set milions, 2.060.000 es dediquen a barris d'acció prioritària per garantir que els nens i adolescents de les famílies més vulnerables poden participar en activitats durant l'estiu, per ampliar les que ja es feien l'any passat i programar-ne de noves.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés