Publicat 22/06/2020 15:07CET

El síndic de greuges demana garantir que els nens vulnerables puguin participar en els casals

Seu del Síndic de Greuges de Catalunya
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 22 juny (EUROPA PRESS) -

El Síndic de Greuges ha reclamat aquest dilluns a les administracions públiques que "garanteixin" que els nens en situació de vulnerabilitat social puguin participar en activitats de lleure educatiu durant aquest estiu, i ha alertat d'una possible reducció de més de la meitat de la participació.

En un comunicat, ha afirmat que el sector ha transmès que la participació en activitats educatives de lleure caurà per sota del 50% en comparació amb l'any anterior, amb una pèrdua prevista de més de 250.000 participants, i ha recordat que l'any passat van comptar amb 486.000 participants en una o més d'una activitat.

Ha explicat que aquesta disminució de la participació s'explica en part per la renúncia de moltes famílies a participar en les activitats de lleure "bé sigui per evitar possibles contagis, o per l'empitjorament de les condicions econòmiques que pateixen".

El síndic de greuges ha afirmat que l'augment de l'import en beques de la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies a 4,65 milions d'euros és "insuficient" per garantir l'accés als nens en situació de vulnerabilitat.

També ha lamentat que durant aquests mesos els serveis socials i els centres escolars "no han fet prou feina d'acompanyament" a les famílies per estimular la participació en l'oferta existent.

El síndic de greuges ha recomanat que els departaments d'Educació i Treball, Afers Socials i Famílies i els ajuntaments convoquin ajuts per fomentar l'accés dels nens en igualtat d'oportunitats, incrementar el finançament de les entitats d'educació en el lleure i que les administracions provin mesures d'accessibilitat econòmica en les activitats i serveis de lleure que gestionen directament.

També, ha recomanat que els ajuntaments, juntament amb els agents del territori, garanteixin la promoció i provisió d'activitats de lleure educatiu, garantir els serveis d'intervenció socioeducativa, fomentar l'accés i obertura dels equipaments públics i promoure el treball integrat entre serveis socials, centres escolars i entitats.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés