Actualitzat 10/09/2015 17:24

Més de 300 experts a la UPF per debatre sobre comunicació científica

BARCELONA, 10 set. (EUROPA PRESS) -

Més de 300 experts en comunicació i divulgació científica participaran en la V edició del Campus Gutenberg, l'escola d'estiu dedicada a la comunicació i la cultura científiques, que es farà el 14 i 15 de setembre, ha informat la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

El fòrum tindrà lloc amb motiu del 25è aniversari de la xarxa internacional de comunicació científica, la Public Communication of Science & Technology (PCST), de l'Associació Catalana de Comunicació Científica i de la mateixa universitat.

El campus s'ha convertit en el punt de trobada d'aquells que treballen en l'àmbit de la comunicació i la divulgació de les ciències: investigadors, comunicadors, periodistes, professors, membres del CSIC, astrofísics, biòlegs, metges, farmacòlegs i ecologistes, entre d'altres.

El campus es farà a l'edifici Balmes de l'UPF-IDEC amb una cinquantena d'activitats entre ponències, tallers, microdiàlegs, laboratori d'idees, debats, i abordarà temes com la divulgació de la ciència en línia, la ciència en la ràdio i el teatre, la gamificació de la ciència i l'ús de les xarxes socials per a la difusió científica.

El campus comptarà a més aquest any amb l'assistència del director de l'School of Communications of Dublin City University i president de la PCST, Brian Trench, i el catedràtic de la Universitat de Poitiers, Pierre Fayard.

"La comunicació entre el món de la ciència i el públic --inclòs, naturalment, el mateix periodisme científic-- ha canviat i això suposa canvis en les estratègies de comunicació", ha explicat el director acadèmic del Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental de l'UPF-IDEC i membre també de la PCST, Vladimir de Semir.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés