Actualitzat 19/01/2015 12:30

Les unitats d'hemodinàmica del Joan XXIII, l'Arnau i el Trueta obriran les 24 hores a mitjan febrer

El conseller de Salud, Boi Ruiz, en TV3
Foto: TV3

BARCELONA, 19. (EUROPA PRESS)

Les unitats d'hemodinàmica dels hospitals Joan XXIII de Tarragona, Arnau de Vilanova de Lleida i Josep Trueta de Girona esperen obrir les 24 hores a partir de mitjan febrer per reduir el temps de resposta davant d'un infart, segons ha previst aquest dilluns el conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz.

   En declaracions a TV3 recollides per Europa Press, el conseller ha desvinculat l'ampliació de l'horari amb la mort d'un home de Tarragona el dia de Nadal mentre era traslladat a l'Hospital de Bellvitge, a L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

   "El 29 de gener tindré la data de reobertura, que serà en les pròximes setmanes; no tardarem gaire perquè ja estem en la fase d'organització i tècnica de posar en marxa tot això", ha assenyalat Boi Ruiz.

   I ha afegit: "El dia 29 li diré, probablement, que es reobriran els serveis en les pròximes dues o tres setmanes", el que situaria l'ampliació en la segona o tercera setmana de febrer.

   Ha situat la mesura en un compromís d'avaluació de la necessitat d'obrir les 24 hores en les esmentades zones, i l'octubre del 2014 ja es "va ratificar" la decisió d'ampliar horaris, ha dit Ruiz, qui ha destacat que el protocol Codi Infart, situa Catalunya en segon lloc de supervivència després d'un infart a Europa, després de Dinamarca.

   Sobre la mort del pacient de Tarragona, ha demanat "la màxima confiança en els professionals que el van atendre, perquè aquesta persona va ser ben atesa, es van prendre les decisions que calia prendre", ha assenyalat.

   Pel que fa al debat estatal sobre la dispensació del nou tractament contra l'hepatitis C 'sofosbuvir', ha dit que Salut va aprovar fins a 200 teràpies amb aquest fàrmac durant el 2014, i ha reafirmat que "no hi haurà cap limitació administrativa" per accedir a la medicina, si bé es calcula que el cost oscil·la entre els 25.000 i 50.000 euros per pacient.

DEBAT SOBRE EL FINANÇAMENT

   Segons la seva opinió, la polèmica sobre l'accés "obliga a debatre com es paga tot" a Espanya, on ha dit que hi ha un infrafinançament sanitari històric i crònic, que fa que aflorin debats quan apareixen nous tractaments.

   Ha celebrat que el ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, s'hagi compromès a convocar un consell interterritorial per abordar el finançament sanitari: "Abordem el més gran, i a partir d'allà garantim als ciutadans que el sistema sanitari és sostenible".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés