Publicat 15/01/2014 11:48

Izpisúa abandona el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona una dècada després

Investigador Juan Carlos Izpisúa
WIKIMEDIA/JCIB GRANADA

MADRID/BARCELONA, 15 gen. (EUROPA PRESS) -

L'investigador Juan Carlos Izpisúa ha decidit abandonar el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMRB) després de renunciar al càrrec com a director del centre, una dècada després del nomenament, una decisió que el Patronat ha acceptat per unanimitat en l'última reunió celebrada aquest dilluns, han confirmat a Europa Press fonts de l'Institut de Salut Carlos III.

El patronat ha nomenat Ángel Raya com a successor d'Izpisúa al càrrec, ha precisat l'Institut, que destina 1,5 milions d'euros anuals al finançament del CMRB, tal com avança aquest dimecres el diari 'El País'.

L'Institut no ha precisat els motius de la seva marxa, però han assegurat que els últims anys no s'han reduït les partides pressupostàries destinades al centre barceloní.

Izpisúa també treballa a l'Institut Salk d'Estudis Biològics de La Jolla, a Califòrnia (EUA), i ha publicat al voltant de 200 articles científics. Una de les últimes investigacions del seu equip a Barcelona ha estat la creació al laboratori de "mini-ronyons", que ha estat considerada com una de les deu fites científiques del 2013 per la revista 'Science'.

El CMRB va sorgir el 2004 com una de les apostes més importants en investigació del Govern de la Generalitat de llavors, format pel tripartit del PSC, ERC i ICV-EUiA, després de l'aprovació el 2003 de la llei de reproducció assistida que va fer possible investigar amb embrions humans i cèl·lules mare.

La creació del centre, amb finançament de la Generalitat i el Govern central, va ser aprovada pel Ministeri de Sanitat i Consum --actual Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat--, amb la missió bàsica d'investigar amb cèl·lules mare embrionàries i cèl·lules pluripotents induïdes per buscar aplicacions en medicina regenerativa i malalties degeneratives.

El fitxatge de l'investigador, nascut a Hellín (Albacete) el 1960, va ser defensat per la Generalitat com a part del 'pòquer' de científics incorporats els últims anys per desenvolupar projectes d'investigació biomèdica ambiciosos a Catalunya, juntament amb el de Manuel Perucho com a director de l'Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC), Joan Massagué com a codirector de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB) i Manel Esteller com a director del Programa d'Investigació d'Epigenética i Biologia del Càncer de l'Institut Català d'Oncologia (ICO).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés