Actualitzat 12/03/2015 13:31

Isern (SCT) avisa que la mobilitat quan neva és "una assignatura pendent"

J.J.Isern, J.Aurich y F.Pau
Foto: EUROPA PRESS

Més de 5.000 vehicles van quedar atrapats per la nevada del 4 de febrer

BARCELONA, 12 Mar. (EUROPA PRESS) -

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha avisat aquest dijous que la mobilitat a les carreteres catalanes quan neva "és un problema que continua sent una assignatura pendent".

   En la seva compareixença a la Comissió d'Interior del Parlament per informar de les gestions durant la nevada del 4 de febrer, ha dit que s'ha avançat en prevenció creant el pla per nevades Neucat, però que falta conscienciar els conductors de com actuar en nevades, especialment els camions.

   Ha recordat que la nevada de dimecres 4, que va generar grans complicacions en la circulació per les principals vies, no va ser "una gran nevada, sinó un avís".

   Així, ha insistit que cal fer "un pas endavant en conscienciació" perquè els camions de gran tonatge no facin avançaments quan neva, s'utilitzin cadenes en les vies on s'exigeixi i s'eviti la mobilitat si hi ha restriccions.

   Isern ha puntualitzat: "No és culpa dels conductors; és culpa nostra" per no haver aconseguit conscienciar.

   En total, durant l'episodi van quedar 43 vies afectades per neu, 22 vies tallades, restriccions preventives de vies des de les 5.30 hores i restriccions de vehicles pesats.

   Van quedar atrapats 2.800 vehicles a l'autopista AP-7; entre 2.100 i 2.500 a l'A-2, i uns 200 a l'AP-2.

ACCIDENTS EN TÚNELS

   A més, hi va haver dos accidents que van contribuir al col·lapse viari: al túnel del Bruc, amb 300 vehicles atrapats després que un camió quedés travessat quan va fer un avançament; i un altre, no vinculat a la neu, al túnel del Garraf de la C-32, amb sis quilòmetres de retencions per l'accident d'un camió.

   Aquest últim accident, segons Isern, va ser el que va provocar el més gran "caos circulatori" del dia i es va tractar d'un dels accidents més importants en un túnel a Catalunya.

NEUCAT AMB ANTELACIÓ

   El director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, ha explicat que aquest dia va haver importants afectacions en vies principals com l'AP-2 i l'AP-7, tot i que no va haver danys personals ni materials, no van quedar nuclis aïllats i els transports intrahospitalaris van funcionar amb relativa normalitat.

   Aurich ha explicat que l'alerta del pla Neucat es va activar amb més de 12 hores d'antelació i ja eren en prealerta els dies 2 i 3, tot i que l'episodi es va avançar i va durar més que la previsió.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés