Publicat 22/8/2019 11:32:33 +02:00CET

Gatti (Open Arms) assegura que no té por de les possibles sancions: "El rescat és una obligació, no hi ha alternativa"

L'equip del vaixell d'Open Arms
OPEN ARMS

MADRID, 22 ago. (EUROPA PRESS) -

El director d'Open Arms Italia, Riccardo Gatti, ha assegurat que no té por de les conseqüències jurídiques i possibles sancions que es puguin derivar del rescat dels migrants al Mediterrani. "És l'obligació de qualsevol buc; no hi ha alternativa si hi ha persones en perill", ha explicat el número dos de l'ONG.

En una entrevista d'Onda Cero recollida per Europa Press, Gatti ha respost a l'advertiment de les sancions que va comunicar la vicepresidenta del Govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, en vista dels seus possibles incompliments legals.

"Hem rescatat persones que estaven malament, i tenim informes de metges i psicòlegs especialitzats que hi havia una alerta sanitària a bord", ha indicat.

Així, ha lamentat el "menyspreu" que han patit després que el Govern italià els prohibís desembarcar a Lampedusa i que des d'Espanya se'ls hagi "amenaçat amb una multa per haver complert una obligació".

Segons ha explicat Gatti, "el vaixell està confiscat per recollir proves i per trobar i definir les responsabilitats de les condicions de les persones que eren a bord a causa de tanta espera".

Sobre les possibles conseqüències a nivell jurídic, Gatti ha afirmat que no tenen por.

Ha insistit, a més en els arguments de la Fiscalia italiana per autoritzar el desembarcament. "La Fiscalia ens ha dit que no és res contra nosaltres, per això el buc continua sota el nostre comandament; arran de la nostra petició que s'aclarís si el que estava passant podia ser delicte, es va obrir una investigació contra Salvini", ha explicat.

Finalment, el cap de missió de l'Open Arms ha lamentat que els governs de la Unió Europea "ataquin i es comportin de manera abusiva".

"Com es pot explicar que no es facin aquests rescats", s'ha preguntat Gatti, per qui "és d'una gravetat tremenda, decep i frustra que, els qui haurien de vetllar per la vida de les persones, demostrin aquest menyspreu pels col·lectius humans".