Publicat 22/8/2019 11:11:12 +02:00CET

Gamarra qualifica Calvo d'"incompetent" però admet que si l'Open Arms va incomplir "ha d'haver-hi sancions"

Cuca Gamarra, en la roda de premsa
PARTIDO POPULAR DE LA RIOJA - Archivo

MADRID, 22 ago. (EUROPA PRESS) -

La sotssecretària de Política Social del PP, Cuca Gamarra, ha qüestionat la gestió de la vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, de la crisi de l'Open Arms, tot i que ha admès que s'ha de sancionar l'ONG per l'incompliment de les autoritzacions que tenia per actuar al Mediterrani.

"Si hi ha incompliment ha d'haver-hi responsabilitat i ha d'haver-hi sancions, això ningú no ho pot discutir", ha explicat Gamarra en una entrevista a la Cadena Ser recollida per Europa Press. No obstant això, la dirigent popular ha criticat l'actuació de la vicepresidenta. "El que tampoc no pot fer Carmen Calvo és mirar d'amagar la seva incompetència amb un atac a l'Open Arms".

Gamarra ha insistit en les crítiques del PP al Govern central en funcions per la seva "manca de coherència" en la gestió de la crisi, ha insistit que el seu partit hagués afrontat la crisi "com una qüestió europea" i ha qüestionat que la solució hagi passat pel repartiment dels migrants entre sis països.

En aquest sentit, ha lamentat que el Govern del PSOE no hagi demanat la col·laboració dels partits de l'oposició. "Les qüestions d'immigració no s'han d'afrontar com un assumpte menor, necessita tant del govern com de l'oposició i cal retreure al president que ni va despenjar el telèfon per parlar amb Casado", ha explicat Gamarra.

També ha criticat que el president en funcions, Pedro Sánchez, hagi estat "comunicant a cop de 'tuit' els possibles ports per portar el vaixell sense comunicar-ho als presidents de les comunitats autònomes".

Gamarra ha censurat, a més, les declaracions dels dirigents de Vox sobre la immigració, per entendre que "el to i les formes són importants des del punt de vista de la responsabilitat política".