Publicat 22/8/2019 12:53:19 +02:00CET

La Fiscalia General remet a la Fiscalia de l'Audiència Nacional la denúncia de Vox contra l'Open Arms

El president de VOX, Santiago Abascal, a la sortida del Congrés dels Diputats després de la segona votació per a la investidura del candidat socialista a la Presidència del Govern, la qual ha resultat fallida.
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 22 ago. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia General ha remès a la Fiscalia de l'Audiència Nacional la denúncia que va presentar el partit polític Vox contra l'ONG Open Arms per estudiar-la i determinar-ne l'eventual transcendència penal, segons han informat a Europa Press.

Aquest dimecres, el president de Vox, Santiago Abascal, va presentar una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat contra l'Open Arms per "presumptes delictes d'infracció de la Llei Marítima i col·laboració amb organització criminal per al tràfic de persones".

Per la formació, l'ONG i el seu vaixell, que s'ha estat 19 dies esperant al Mediterrani amb més d'un centenar de persones rescatades del mar a bord, ha comès delictes que "afecten la seguretat pública i han provocat una greu crisi humanitària".

Vox afirma que les autoritats espanyoles van prohibir la recerca activa d'immigrants al mar al vaixell de l'Open Arms des del gener del 2019, que aquest dimarts va poder desembarcar a l'illa de Lampedusa per ordre de la Fiscalia d'Agrigent (Sicília).

Per la formació d'Abascal, l'Open Arms "ha posat en perill la vida dels immigrants en negar-se a desembarcar al port més proper a Tunísia", acusa l'organització d'haver actuat de manera "temerària i negligent", i demana una investigació perquè, a parer seu, el propòsit de l'ONG "no obeeix a finalitats humanitàries".