Publicat 24/03/2014 11:48

Fausto Brizzi repensa la vida d'un malalt terminal de càncer a 'Cent dies de felicitat'

Fausto Brizzi saborea un donut, como el protagonista de 'Cien Días de Felicidad'
EUROPA PRESS

BARCELONA, 24 març (EUROPA PRESS) -

El cineasta italià Fausto Brizzi, conegut per les seves comèdies, reflexiona sobre el sentit de la vida en la seva primera novel·la, 'Cent dies de felicitat', en què narra les 100 últimes jornades d'un malalt terminal de càncer.

La novel·la, segons ha explicat l'autor a Europa Press, tracta de com Lucio és diagnosticat de càncer terminal de fetge a la seva fase final, cosa que el deixa amb només 100 dies de vida.

Aquest fet condueix el protagonista a passar comptes amb la seva vida i amb els seus éssers estimats, cosa que converteix els seus últims dies a la Terra en els més feliços de la seva història perquè afronta la seva mort imminent i decideix viure fins al final.

Tot i la presència de la mort, l'autor ha assenyalat que "no és un llibre dramàtic", ja que el seu desafiament ha estat parlar d'un tema seriós de manera que pugui fer somriure.

Brizzi, que és conegut al seu país per pel·lícules de gènere còmic, ha explicat entre rialles que tot i tractar un tema com la malaltia i la mort no pot desfer-se de la seva part còmica, que integra en el llibre.

Ha explicat que en algunes entrevistes a Itàlia els periodistes li pregunten si està bé de salut a causa del canvi de temàtica, i ha explicat amb un somriure que "el millor ha estat la cara dels editors" quan els ha explicat que volia fer un llibre sobre càncer.

Ha destacat la llibertat de poder escriure un gènere diferent al de la comèdia, el drama, i ha reconegut que l'experiència d'escriure una novel·la ha estat maca perquè "per primera vegada no hi ha hagut problemes de pressupost", en comparació amb les seves anteriors produccions audiovisuals.

Alhora, Brizzi serà el director de la versió cinematogràfica que sortirà el 2015, amb Flavio Insinna com a protagonista, i ha fet broma quan ha dit que si algú diu que li ha agradat més el llibre que la pel·lícula, en aquest cas podrà dir que ell va ser qui el va escriure.

LLIBRE INTERACTIU

L'autor ha assenyalat que per informar-se sobre la malaltia va navegar molt per internet, però que també va comptar amb dues persones amb les quals tenia molta confiança, que van morir d'aquesta malaltia, tot i que van prendre decisions molt diferents a les del protagonista de la novel·la.

A la novel·la hi apareixen gestos de complicitat al lector "per mantenir-lo despert", com explicacions de qui va ser l'inventor de la bicicleta i fins i tot pàgines en blanc perquè s'hi pugui escriure, ja que Brizzi volia fer un llibre interactiu, i sobre les quals ha explicat que ha rebut moltes fotos a les xarxes socials dels seus lectors amb les pàgines gargotejades.

El llibre es traduirà a més de 30 països diferents, i Brizzi ha assenyalat que abans que sortís a Itàlia ja hi havia països que l'havien comprat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés