Actualitzat 09/07/2015 11:58

Estafen 50 ancians sense recursos per quedar-se amb els seus pisos

Oferien contractes enganyosos de rendes vitalícies que permetien desnonar-los de seguida

   BARCELONA, 9 Jul. (EUROPA PRESS) -

   Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una xarxa d'una vintena de persones que presumptament es dedicava a estafar ancians amb problemes econòmics a qui oferia falses rendes vitalícies i línies de crèdit per quedar-se amb els seus pisos.

   Segons ha informat aquest dijous la policia catalana en un comunicat, han detingut deu persones i n'han denunciat nou més, i han pogut identificar una cinquantena de víctimes, tot i que s'estan analitzant més casos similars.

   Els investigadors de l'Àrea Central de Delictes Econòmics calculen que el frau d'aquest grup ronda els tres milions d'euros, una xifra que podria incrementar-se amb l'estudi del gran nombre d'operacions notarials que encara no han pogut investigar-se.

   De moment, s'ha sol·licitat l'embargament de 150 immobles, la intervenció de set vehicles i el bloqueig bancari sobre 75 empreses i 15 persones relacionades amb l'organització investigada.

   El grup captava ancians que passaven per dificultats financeres a través d'anuncis en els diaris i internet o a través de registres oficials que consultaven els seus advocats i els oferien una renda vitalícia per complementar la seva pensió.

   Les condicions que signaven per obtenir les esmentades rendes davant de notari semblaven en un primer moment favorables als interessats, però en realitat els desprotegia totalment permetent que l'organització no pagués la rendes i que pogués desnonar el comprador i quedar-se la seva propietat des del principi.

   Amb aquestes clàusules, l'organització desnonaven els ancians, es quedava amb les seves cases i no els pagaven les rendes promeses.

CRÈDITS AMB TESTAFERROS

   Paral·lelament, també sol·licitaven hipoteques i línies de crèdit amb documentació falsificada a través de testaferros per a les empreses de l'organització, i finançaven vehicles, uns crèdits que mai eren retornats.

   La investigació va arrencar amb la denúncia d'un particular fa un any, i va culminar amb tres escorcolls en domicilis de Barcelona, Badalona i L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i en un despatx d'advocats de la capital catalana, i l'obertura d'una caixa forta en una entitat bancària del passeig de Gràcia.

   Es va intervenir un gran nombre de documentació que ara ha de ser analitzada pels investigadors per poder determinar si hi ha més víctimes; la investigació la dirigeix el Jutjat d'Instrucció 32 de Barcelona i està sota secret de sumari.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés