Actualitzat 13/10/2014 11:51

Els malalts de càncer de pròstata que fan exercici tenen millor qualitat de vida

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 13 oct. (EUROPA PRESS) -

Els malalts de càncer de pròstata que fan exercici físic de força-resistència tenen una millor qualitat de vida tant a nivell físic com emocional, segons un estudi elaborat per investigadors de la Universitat de Girona, de l'Institut Català d'Oncologia i de l'Institut de Recerca Biomèdica de Girona.

L'estudi, que s'ha publicat en la revista 'Journal of Gerontological Nursing', analitza l'efectivitat d'un programa de treball individualitzat de 24 setmanes amb una freqüència de dues sessions setmanals de 90 minuts d'exercici físic de força-resistència en malalts de càncer de pròstata.

La conclusió és que l'exercici físic és "altament eficaç", en la millora de la qualitat de vida del pacient en el continu de la malaltia, segons informa l'ICO.

La millora es produeix en la dimensió física --amb un augment de la força i de la resistència i una reducció de la fatiga i el dolor--; en la dimensió funcional --incontinència urinària--; i en la dimensió emocional.

Segons els investigadors, l'activitat física es pot comparar amb la funció d'un medicament fins al punt de considerar-la una teràpia complementària a la teràpia mèdica farmacològica per al càncer de pròstata i també per a altres patologies, com l'obesitat, la diabetis tipus 2, la hipertensió o les malalties coronàries.

El càncer de pròstata és el càncer més freqüent en els homes, donant-se la majoria dels casos a partir dels 50 anys.

A Catalunya, cada any es diagnostica una mitjana de 4.670 casos i moren 841 homes a causa d'aquesta patologia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés