Publicat 02/05/2015 12:35

Els editors catalans reclamen més connectivitat i formació

BARCELONA, 2 maig (EUROPA PRESS) -

Els editors catalans han reclamat més connectivitat a internet i formació del professorat per reactivar la digitalització a les aules, que es va truncar el 2011 amb la paralització per part del Govern del programa del tripartit d'un portàtil per alumne (1x1), substituït per l'Educat 2.0.

En una entrevista d'Europa Press, el president de la comissió de llibres de text del Gremi d'Editors de Catalunya, Antonio Garrido, ha dit que la falta d'infraestructura en els centres suposa "un problema" per desenvolupar els continguts digitals d'alta qualitat que tenen preparats els editors catalans.

Així, ha criticat la falta de banda ampla, de pissarres digitals i de dispositius portàtils en els centres educatius, tot i que l'Educat 2.0 de l'actual Govern preveia combinar els llibres de text amb ordinadors compartits i potenciar les pissarres digitals.

També ha lamentat l'absència de projectes de centre que reeduquin el professorat en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per afrontar aquesta digitalització, i per això ha defensat que es formin els docents.

Malgrat aquesta situació, Garrido ha xifrat en 500 els centres educatius que funcionen amb continguts digitals, un número que ha crescut en aquest curs a causa de l'esforç econòmic de les famílies, que han apostat per la digitalització "de manera autònoma" a causa de la falta de subvencions públiques.

També ha atribuït aquest augment a l'abaratiment de les tecnologies digitals i a la millora de la situació econòmica.

ENSENYAMENT

Fonts de la Conselleria d'Ensenyament han dit a Europa Press que durant el curs 2013-2014 --l'últim amb dades disponibles-- més de 8.000 professors van participar en activitats formatives del departament, com tallers i seminaris.

En una comissió parlamentària de setembre de 2014, la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, es va comprometre que la banda ampla arribaria al 96% dels centres públics el desembre de 2015.

Segons dades d'Ensenyament, actualment un 68% de centres públics ja disposa de connexió d'alta capacitat --unes 1.000 escoles i 400 instituts--; un altre 25% està en procés d'instal·lació, i la resta estarà llest a finals de l'any que ve.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés