Els CDR van pensar en el Prat com un objectiu per provocar una intervenció de l'Exèrcit: "Seria una victòria"

Publicat 7/11/2019 12:01:49CET
14 d'octubre del 2019. Barcelona (Espanya): protestes massives a l'Aeroport del Prat
Gian Marco Benedetto

MADRID, 7 nov. (EUROPA PRESS) -

Els membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) investigats per terrorisme a l'Audiència Nacional treballaven en una gran acció per respondre a la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés, i volien ocupar l'Aeroport del Prat per provocar una intervenció militar. "Seria una victòria, l'Exèrcit aquí", van dir en una conversa que ha intervingut la Guàrdia Civil.

Així consta en el sumari de la causa oberta a l'Audiència Nacional, al qual ha tingut accés Europa Press, en què figuren les transcripcions de les converses que els ara imputats van tenir durant els mesos previs a les detencions i que van intervenir els investigadors.

En aquest cas, van ser l'arrestat i en presó provisional Eduard Garzón i un tal Erik els qui el passat 19 de setembre, quatre dies abans de les detencions de l'operació Judes, estaven parlant de les possibles accions per concentrar una gran quantitat de gent perquè els Mossos d'Esquadra no tinguessin la capacitat d'actuar.

Una d'aquestes accions era, segons els investigadors, una mobilització al Prat, "semblant a la que es va fer a l'Aeroport de Hong Kong", segons l'institut armat, per a la qual Garzón s'estava encarregant de trobar gent per "tallar l'aeroport", i en què Erik deia que Clara Borrero, una de les detingudes però que no va ser posada a disposició judicial, li explicava com fer-ho.