La Guàrdia Civil creu que els CDR van col·laborar en la preparació d'un altre grup

Publicat 7/11/2019 13:16:52CET
Un senyora amb una estelada a l'esquena en un acte dels CDR, Barcelona (Espanya),  23 d'octubre del 2019.
Pau Venteo - Europa Press

MADRID, 7 nov. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Civil sospita que dos membres dels CDR investigats per terrorisme a l'Audiència Nacional, concretament del "nucli productor", encarregat de la preparació i manipulació d'explosius, haurien col·laborat amb un altre grup violent anomenat Escamots que pretenien actuar entre desembre i febrer del 2020.

Així es desprèn d'una de les converses que han intervingut a Eduard Garzón, que obren el sumari de l'operació Judes, al qual ha tingut accés Europa Press. Es tracta de la conversa que va tenir aquest investigat --en presó provisional-- amb una persona que es fa dir Erik el 19 de setembre, abans de la detenció de nou CDR.

En aquest cas concret, els investigadors van col·locar un dispositiu en el vehicle de Garzón des d'on van poder escoltar com comentava al seu interlocutor que el dissabte 21 de setembre assistiria a una reunió amb "el grupet dels Escamots". "Es parlarà de tot el que ve ara, perquè els Escamots no seran fins al desembre, gener, febrer", indica l'investigat.

De fet, Garzón va apuntar que seria "impossible" fer cap acció abans "perquè si surt una de les accions en el punt b, a veure si m'entens, hi haurà una resolució o bé política o bé que la Generalitat digui totes a una en unes eleccions, jo què sé, saps, però no hi van...". Amb tot, per als investigadors aquest grup localitzat a Vic (Barcelona) seria un "segon nucli productor".