Els CDR parlaven de la "gent de Tsunami" en els seus plans per ocupar El Prat o el Banc Sabadell després de la sentència

Publicat 7/11/2019 15:31:16CET
Croquis dels CDR que consta en el sumari de l'operació Judas'
SUMARIO DE LA 'OPERACIÓN JUDAS'

MADRID, 7 nov. (EUROPA PRESS) -

Els membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) investigats per terrorisme a l'Audiència Nacional parlaven de la "gent de Tsunami" quan esmentaven possibles accions a dur a terme en protesta per la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés independentista a Catalunya. Entre aquestes accions, van comentar ocupar l'Aeroport del Prat (Barcelona) o el Banc Sabadell.

Els investigadors també han trobat anotacions al·ludint el moviment de Tsunami en una llibreta intervinguda a un dels detinguts, Eduard Garzón, tal com consta en el sumari de l'operació Judas, al qual ha tingut accés Europa Press.

Precisament, l'Audiència Nacional investiga igualment, en una peça separada que continua sota secret, a la plataforma Tsunami Democràtic, també per delicte de terrorisme, i la primera diligència que es va conèixer d'aquesta instrucció va ser el tancament, el passat 18 d'octubre, de les seves pàgines web i perfils en xarxes socials.

Una de les primeres referències a Tsunami que van fer els CDR investigats va aparèixer en una conversa telefònica del passat 28 de maig, mesos abans que es comencés a parlar en les xarxes o en els mitjans de comunicació d'aquest moviment, entre els detinguts ara en presó provisional Guillem Xavier Duch i Jordi Ros.