Actualitzat 22/10/2015 16:27

David Muñoz conquista el cor de Cristina Pedroche i revoluciona el món del vi

David Muñoz conquista el corazón de Cristina Pedroche t revoluciona el mundo
JOSÉ RUIZ

MADRID, 3 Feb. (CHANCE) -

El certamen de la cuina internacional ha obert les portes al Palau Municipal de Congressos de Madrid (Ifema) amb les últimes tècniques culinàries provinents de tot el món.

Amb el lema 'Cuines Viatgeres: una aventura pel coneixement', Madrid Fusió reuneix els cuiners més creatius que han mostrat a l'escenari les seves últimes apostes gastronòmiques com David Muñoz, qui en complicitat amb el sommelier Javier Arroyo i el cocteler Carlos Moreno han resolt l'equació Gust+Cuina+Alcohol.

'No limits' és un dels lemes de l'avantguardista David Muñoz, amb tres estrelles Michelin a DiverXO (Madrid), i després de traspassar fronteres amb els seus plats-llenç ara vol revolucionar el món del vi, no només canviant les copes per nous formats, sinó fins i tot amanint-lo.

DAVID MUÑOZ REVOLUCIONA EL MÓN DEL VI 'AMANINT-LO'

El servirà en pipetes, en culleres que el sommelier introduirà directament a la boca del comensal, en esferes de whisky de malta a l'interior de la copa, per beure amb palletes i centrar totes les percepcions en boca i no en nas, en la petxina d'una ostra acabada d'extreure, i amanit amb oli de llavors de raïm o amb espècies mores.

Abans que li ploguin les crítiques dels puristes, Muñoz ha volgut deixar clar que respecta el vi, que només vol donar "un enfocament nou" a un component de la gastronomia que "no ha avançat amb la mateixa llibertat que el món de la cuina els darrers anys".

A DiverXO el vi s'abordarà "des d'un punt de vista hedonista i equiparat als paràmetres creatius de la cuina", no com un producte acabat, sinó que admet tractaments per donar-li nous matisos. Una mostra més de l'"inconformisme" que guia el "submón XO", que es completa amb StreetXO, implantat a Madrid i pròximament a Londres, Nova York i Àsia.

De la mateixa manera que els seus plats-llenç evolucionen davant del comensal amb diferents declinacions d'un mateix producte, els alcohols entraran en el joc en forma d'element olorós que el sommelier abocarà des d'una pipeta a la boca del comensal, una copeta de sidra amb sake, unes gotes de calvados sobre la llengua, i un riesling alemany amb un toc de sal maldon.

Palletes macerades en els propis vins, garnatxes blanques que viatgen de la Manxa a les Ries Baixes en una petxina d'ostra, canvis en la textura del vi amb oli de llavors de raïm, un elegant borgonya amanit com una margarida amb sal de cuc i xilis de Jalapa, un tokay que es trasllada al Marroc i una garnatxa de Madrid amb oli essencial de taronja i caviar cítric.

Tractaments atrevits que no fan més que potenciar el gust original del vi, ha assegurat Muñoz, que ha reconegut que "en aquest maridatge hi ha coses que es perden pel camí en virtut d'altres". "Canvia la realitat del vi, no volem posar-lo al servei de la cuina, sinó donar-li una dimensió diferent", també com ingredient de còctels, com el riesling sour amb xili de Jalapa i mançanilla.

David Muñoz és l'home de moda de la gastronomia espanyola, però la seva popularitat acaba d'arribar al seu punt àlgid després de confirmar-se la seva relació amb Cristina Pedroche. Tot i que la unió és molt recent, no hi ha cap mena de dubte que està plenament consolidada perquè comparteixen domicili.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés