Actualitzat 05/02/2015 14:39

El coreògraf Thomas Noone trasllada el mite de Medea a la dansa al Mercat de les Flors

Medea, espectáculo de danza dirigido por el coreógrafo Thomas Noone
Foto: MERCAT DE LES FLORS

BARCELONA, 5 Feb. (EUROPA PRESS) -

El Mercat de les Flors de Barcelona estrena aquest divendres 'Medea', una funció de dansa contemporània basada en el mite grec d'Eurípides, i amb coreografia i direcció del coreògraf Thomas Noone.

   Es tracta d'una coproducció del Mercat de les Flors i la companyia Thomas Noone Dance que, representats pel president de la institució, Francesc Casadesús, i el coreògraf Thomas Noone, han presentat l'espectacle aquest dijous en roda de premsa.

   L'obra, que ha estat preestrenada a l'auditori de Cornellà de Llobregat (Barcelona) i al centre Cultural de Terrassa (Barcelona), estarà en cartell del 6 al 15 de febrer, exceptuant els dies 9 i 10, i oferirà funcions escolars en sessions de matí.

   Medea ha traït el seu país per amor a Jason i quan aquest decideix deixar-la per casar-se amb Glauce, filla del rei de Corint, decideix venjar-se i destruir tot el que pertany a Jason: el seu nou amor, el seu pare i fins els seus propis fills.

   Noone ha volgut traslladar aquesta història a la dansa i acompanyar-la amb una banda sonora electrònica amb influències urbanes contemporànies creada per Jim Pinchen, músic amb el qual ha treballat diverses vegades.

HISTÒRIA "EXTREMA"

   El coreògraf considera que 'Medea' és una història "extrema" que requereix una dansa física basada en la creació d'arquitectures amb el cos, pràctica per a la qual els ballarins necessiten una bona preparació tècnica.

   L'espectacle ofereix un contrast entre un elevat dinamisme i moments de fragilitat i intimitat, acompanyats per una projecció de llums en moviment que crea canvis de color a l'escenari i que va a càrrec de Peter Lundin.

   El director ha explicat que és interessant treballar amb 'Medea' perquè és una obra universal i ha assegurat que enfrontar-se a un mite sense text ni diàleg ha estat un "repte".

   A la versió de la història que recrea Noone l'espectador és testimoni de l'amor i el desamor, l'admiració i el menyspreu que es professen uns personatges a altres.

    Els sis ballarins mantenen el seu personatge al llarg de tota la representació i ballen en parelles i trios, deixant l'uníson per a moments molt puntuals.

   L'objectiu de l'espectacle és generar en l'espectador les emocions que un sent quan llegeix el mite i mostrar com les emocions ens porten a actuar d'una forma determinada.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés