Publicat 31/5/2019 13:00:50 +02:00CET

Controlada la fuita d'amoníac a la Pobla de Mafumet (Tarragona)

AMP.- Successos.- Un ferit crític i un altre greu després d'una fugida d'amoníac a la Pobla de Mafumet (Tarragona)
PROTECCIÓN CIVIL

TARRAGONA, 31 maig (EUROPA PRESS) -

Protecció Civil de la Generalitat ha informat que la fuita d'amoníac a la Pobla de Mafumet (Tarragona) ha quedat controlada cap a les 11.30 hores, després que hagi provocat aquest divendres la mort d'un treballador i n'hagi deixat en estat crític un altre.

En un comunicat, Protecció Civil ha informat que el telèfon d'emergències 112 ha rebut l'avís de l'empresa Carburos Metálicos a les 9.05 hores que alertava d'una fuita en un dipòsit d'amoníac a l'aire lliure però dins de les instal·lacions de la companyia.

S'ha activat la fase d'emergència del pla Plaseqcat per la fuita a les instal·lacions de l'empresa del Polígon Nord de Tarragona i a les 10.35 hores s'ha rebaixat a la fase d'alerta en constatar que no hi havia cap afectació exterior.

Segons informacions preliminars, la fuita ha estat d'entre 500 litres i 600 litres d'amoníac d'un tanc amb capacitat de 20.000 litres, que en contenia 800.

Els Bombers de la Generalitat hi han desplaçat cinc dotacions i amb els bombers del Parc Químic Nord han supervisat el tanc, que està situat a l'exterior de les instal·lacions.

Han comprovat que la fuita està controlada i els bombers estan fent una pantalla amb una cortina d'aigua per dissoldre el productor, motiu pel qual chan donat l'incident per controlat.

Els equips de Control Ambiental de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat han fet diversos controls a l'exterior de l'empresa afectada i totes les analítiques han donat negatiu, tot i que encara es poden produir molèsties per l'olor.

Per aquest motiu, es recomana als ciutadans que no s'acostin a la zona del polígon, encara que fora de les instal·lacions no hi ha risc d'afectació per a la població i no s'ha decretat cap confinament.

FERITS

Segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques (Sem), el ferit crític --que al començament era greu-- ha estat traslladat en helicòpter a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

A més, hi ha set afectats més: un treballador lleu que ha estat traslladat a l'Hospital Joan XXIII i sis que han estat atesos al mateix lloc dels fets --tres són bombers del parc químic, un és tècnic del Sem i dos són treballadors--.

Dos dels ferits han estat descontaminats 'in situ' per eliminar les restes de producte tòxic, un d'ells pels bombers i l'altre per un equip del Sem.