Publicat 31/5/2019 14:28:38 +02:00CET

La fuita d'amoníac a La Pobla de Mafumet (Tarragona) causa un mort i 15 ferits

Parada la fugida d'amoníac a La Pobla de Mafumet (Tarragona) després de la mort d'un treballador
PROTECCIÓN CIVIL

TARRAGONA, 31 maig (EUROPA PRESS) -

L'accident en una empresa del Polígon Nord de Tarragona a La Pobla de Mafumet per una fuita d'amoníac ha causat la mort d'un treballador, un ferit crític i 14 més de lleus, ha informat aquest divendres Protecció Civil de la Generalitat.

El ferit crític ha estat traslladat en helicòpter a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, mentre que un altre treballador ferit lleu ha estat evacuat al Joan XXIII de Tarragona, i la resta han estat atesos 'in situ', segons les dades del Sistema d'Emergències Mèdiques (Sem), que ha activat nou ambulàncies, dos helicòpters medicalitzats, diverses unitats de serveis especialitzats i l'equip de psicòlegs.

Diversos treballadors de l'empresa, seguint els protocols interns de les empreses de la zona, en detectar l'olor d'amoníac han visitat els serveis mèdics de les seves indústries, sense que consti cap afectació rellevant.

Protecció Civil ha desactivat el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (Plaseqcat) després que la fuita s'hagi parat sobre les 11.30 hores, i segons les informacions preliminars, ha estat d'entre 500 litres i 600 litres d'amoníac d'un tanc amb capacitat de 20.000 litres, que en contenia 800.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut l'avís de l'empresa Carburos Metálicos a les 9.05 hores informant de la fuita en un dipòsit d'amoníac a l'aire lliure però dins de les instal·lacions de la companyia.

S'ha activat la fase d'emergència del pla Plaseqcat per la fuita en les instal·lacions de l'empresa del Polígon Nord de Tarragona i a les 10.35 hores s'ha rebaixat a la fase d'alerta en constatar que no hi havia cap afectació exterior.