Publicat 31/5/2019 15:21:01 +02:00CET

Una jutgessa investiga la fuita d'amoníac de l'empresa de la Pobla de Mafumet (Tarragona)

Parada la fugida d'amoníac a La Pobla de Mafumet (Tarragona) després de la mort d'un treballador
PROTECCIÓN CIVIL

TARRAGONA, 31 maig (EUROPA PRESS) -

El Jutjat d'Instrucció 5 de Tarragona, en funcions de guàrdia, ha obert diligències per l'accident en una empresa del Polígon Nord de Tarragona a la Pobla de Mafumet per una fuita d'amoníac, que ha provocat un mort, un ferit crític i 14 més lleus.

La magistrada, juntament amb la resta de la comissió judicial, s'ha desplaçat fins al lloc de l'accident per dur a terme les tasques relacionades amb l'aixecament del cadàver, ha indicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

L'avís de l'incident en l'empresa Carburos Metálicos s'ha emès a les 9.05 hores, el qual informava de la fuita en un dipòsit d'amoníac a l'aire lliure però dins de les instal·lacions de la companyia.

S'ha activat la fase d'emergència del Plaseqcat per la fuita a les instal·lacions de l'empresa del Polígon Nord de Tarragona i a les 10.35 hores s'ha rebaixat a la fase d'alerta en constatar que no hi havia cap afectació exterior.

Com a conseqüència un treballador ha mort i un altre ha quedat ferit crític i ha estat traslladat en helicòpter a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

Un altre treballador ferit lleu ha estat evacuat al Joan XXIII de Tarragona, i la resta han estat atesos 'in situ', segons dades del Sistema d'Emergències Mèdiques (Sem), que ha activat nou ambulàncies, dos helicòpters medicalitzats, unitats de serveis especialitzats i l'equip de psicòlegs.

Protecció Civil ha desactivat el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (Plaseqcat) després que la fuita s'hagi controlat cap a les 11.30 hores, i segons informacions preliminars, ha estat d'entre 500 litres i 600 litres d'amoníac d'un tanc amb capacitat de 20.000 litres, que en contenia 800.