Publicat 28/08/2019 13:42

Calvo assegura que no té "cap problema" a comparixer per l'Open Arms

La vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, atén als mitjans de comunicació, abans de la reunió amb Collectius de Diversitat.
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 28 ago. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta del Govern central en funcions, Carmen Calvo, ha assegurat que no té "cap problema" a comparixer aquest dijous al Congrés per informar de la gestió de la crisi de l'Open Arms, que va estar 19 dies a la deriva al mar Mediterrani amb més de cent migrants a bord, a l'espera d'un port segur.

Una compareixena que es produeix a petició d'Unides Podem i que, aquest dimarts, va obtenir el suport a la Diputació Permanent del PP, Ciutadans, ERC, el PNB i el Grup Mixt.

Calvo ha afirmat que la compareixena li sembla que "forma part de la normalitat" i diu que assumeix la petició amb "naturalitat".

"Unides Podem vol que parlem de la política migratria del nostre país, doncs ho farem", ha afirmat abans de participar en la reunió d'aquest dimecres del president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, amb associacions i collectius de discapacitat, migrants i del poble gitano, una trobada que forma part de la ronda de trobades organitzada pel PSOE aquest estiu amb diferents sectors socials per elaborar un programa de govern.

Calvo compareixer aquest dijous a les 16.00 hores en un ple extraordinari. Aquest dimarts, des d'Unides Podem asseguraven que no pretenen protagonitzar una batalla amb Carmen Calvo per reconeixien que la vicepresidenta "ha coms una falta molt greu" amb les seves declaracions en la gestió de la crisi migratria de l'Open Arms.

"Pretenem que expliqui qu ha passat, i que expliqui la gestió tan tardana i tan maldestra. Ens crida molt l'atenció", va subratllar la diputada de Podem Vera Ruiz.

19 DIES A LA DERIVA

La crisi de l'Open Arms va comenar a principis del mes d'agost, quan el buc humanitari de l'ONG espanyola Proactiva Open Arms va rescatar 121 migrants del mar, als quals es van sumar 39 persones més.

Davant del bloqueig d'Itlia i Malta, que no van donar permís al buc per desembarcar als seus ports, i després de 19 dies a la deriva, el Govern espanyol va decidir enviar a Lampedusa el vaixell de l'Armada espanyola Audaz per rescatar els migrants de l'Open Arms i portar-los a port espanyol.

El mateix dia en qu es va prendre aquesta decisió, el passat 20 d'agost, la Fiscalia d'Agrigent va ordenar el desembarcament de l'Open Arms, després que el fiscal Luigi Patronaggio examinés les condicions del vaixell de l'ONG espanyola. Els 83 migrants que encara quedaven a bord del buc humanitari van desembarcar a mitjanit a l'illa de Lampedusa.

Com que l'Audaz ja havia recorregut part del camí cap a Lampedusa, el Govern espanyol va decidir que continués la seva travessia amb l'objectiu de recollir els 15 migrants que corresponia acollir a Espanya, d'acord amb el repartiment organitzat amb altres pasos de la Unió Europea: Espanya, Portugal, Luxemburg, Frana i Alemanya.

Després d'arribar a Lampedusa, l'Audaz va dirigir-se a Sicília, on aquest dimarts va embarcar els 15 migrants, tots ells adults i de set nacionalitats, els quals té previst desembarcar al port de San Roque-Crinavis, a Algesires.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés